NYE MULIGHETER: Facebook har kommet med fire nye valgmuligheter for at brukeren selv skal kunne rense bort det som ikke interesserer dem av nyhetsoppdateringer.  FOTO: FACEBOOK
NYE MULIGHETER: Facebook har kommet med fire nye valgmuligheter for at brukeren selv skal kunne rense bort det som ikke interesserer dem av nyhetsoppdateringer. FOTO: FACEBOOK

Nå lover Facebook å skrelle vekk newsfeed-skrotet for deg

Gladmelding til brukere som er lei av å måtte scrolle seg sår i tommelen før de finner noe interessant!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Du er nok ikke alene om du blir litt oppgitt over nyhetsoppdateringen på Facebook: Statuser, bilder og sider man ikke har interesse av å se.

For å bøte på dette har Facer'n nå kommet med en utvidet versjon av funksjonen som skal gjøre det enklere å kontrollere hva man ønsker å se og hva du helst vil unngå på nyhetsoppdateringen. 

Tilpasset deg

Hittil har Facebook brukt rene rangeringer for å finne det de tror er interessant for brukeren. Facebook har laget disse gjennom å kartlegge gjennom hvem brukeren snakker med og hva de kommenterer, deler og liker av innlegg.

Den nye oppdateringen skal gjøre det mulig for brukeren selv å kunne skreddersy hva som kommer opp, basert på interesser og personlighet.

Gjennom fire valgmuligheter skal brukeren kunne rydde opp i nyhetsoppdateringen og velge både personer og sider som kommer opp og i hvilken rekkefølge de skal komme.

FRITT VALG: På den nye oppdateringen til facebook kan man blant annet velge personer og sider man ønsker skal dukke opp på nyhetsoppdateringen.  FOTO: FACEBOOK
FRITT VALG: På den nye oppdateringen til facebook kan man blant annet velge personer og sider man ønsker skal dukke opp på nyhetsoppdateringen.  FOTO: FACEBOOK

Vennene du helst vil se først, skal også komme først. 

Og slik gjør du det:

Last ned siste versjon av Facebook-appen til mobilen din. Deretter må du gå inn i «Innstillinger» og finne frem til «Preferanser for nyhetsoppdateringen».

Venner markert med en stjerne har prioritet. Du får også hjelp til å oppdage nye sider, og å hente inn igjen oppdateringen til venner du har «skjult» tidligere.

Så langt er funksjonen bare tilgjengelig for de med Iphone eller Ipad, men den skal være klar for Android-enheter og på desktop i løpet av noen uker.