FATTIGDOM: Den fattige gutten Daniel Cabrera (9) både rørte og inspirerte mange da bildet av ham som gjør lekser ble delt på sosiale medier. FOTO: Joyce Torrefranca/Facebook
FATTIGDOM: Den fattige gutten Daniel Cabrera (9) både rørte og inspirerte mange da bildet av ham som gjør lekser ble delt på sosiale medier. FOTO: Joyce Torrefranca/Facebook

Fattige Daniel (9) gjør lekser med McDonald's-skilt som leselampe

Mer privilegerte Twitter- og Facebook-brukere inspireres av den unge gutten som tigger utenfor en McDonald's-restaurant.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bildet av fattige Daniel Cabrera (9) som gjør lekser i lyset fra et McDonald's-skilt sprer seg på sosiale medier. 

Lille Daniel sitter på knærne og bruker en benk som et skrivebord utenfor restauranten i den filippinske byen Mandaue City på øyen Cebu.

Medisinstudenten Joyce Torrefranca fanget øyeblikket da lille Daniel i dyp konsentrasjon mens han sitter på knærne og bruker en benk som skrivebord. 

I got inspired by a kid ❤️

Posted by Joyce Gilos Torrefranca on Tuesday, June 23, 2015

Bildet, som er tatt i den filippinske byen Mandaue City på øyen Cebu, ble lagt ut på Facebook.

Torsdag kveld har tusenvis av mennesker delt det på det sosiale mediet. Torrefrancas eget innlegg er delt 6.600 ganger, mens over 13.000 har delt en annen brukers innlegg med det samme bildet.  

Tigger for tilværelsen

Ifølge den britiske avisen The Telegraph ble Cabrera hjemløs etter at familiens hus brant ned. Faren til gutten skal ifølge Daily Mail ha dødd i fengsel.

Sammen med sin mor og syv år gamle lillebror har Cabrera blitt observert på gaten mens de alle tigget.

Ifølge restaurantsjefen på McDonald's pleier de to brødrene å sitte utenfor hurtigmatkjeden og be forbipasserende om småpenger.

Har ikke strøm

Selv om filippinerne har obligatorisk og gratis skolegang i seks år, hindres mange fattige barn skolegang da skolebøker ikke er gratis. Øyriket er preget av store klasseskiller og betydelig fattigdom.

De dårlige kårene stopper derimot ikke Cabrera i drømmen om en utdannelse.

Samtidig som de tigger gjør brødrene lekser utenfor McDonald's da de ikke har elektrisitet hjemme, ifølge avisen Rappler.

På sosiale medier strømmer folk nå til for å skryte av gutten.

– Denne ungen har en veldig lys fremtid, skriver en Facebook-bruker.

– Gud være med ham, fortsetter hun.

– Jeg ser en leder i emning. Hold motet oppe, gutt!, skriver en annen.

– Du trenger ikke mye for å oppnå noe

For medisinstudent Torrefranca som tok bildet, har lille Daniel inspirert henne til å jobbe enda hardere med studiene. 

– Jeg er heldig at foreldrene mine hadde mulighet til å sende meg på skolen. Dette barnet bare traff meg. Du trenger ikke så veldig mye, du trenger bare å være fast bestemt og fokusert på tingene du ønsker å oppnå, sier Torrefranca til Rappler. 

– Jeg håper dette barnet vil inspirere millioner av mennesker. 

Får skryt av læreren

Og om han blir en fremtidig fredsprisvinner eller filippinsk statsminister vil tiden vise. I hvert fall forteller Cabreras klasseforstander Rosalina Detuya beskriver Daniel som en ivrig student.

– Han er også intelligent og svarer faktisk i timene. Han deltar virkelig, sier Detuya, ifølge The Telegraph.