COMEBACK: Her poserer Roberto Carlos (42) med klubblogoen for Dehli Dynamos etter pressekonferansen der det ble avslørt at brasilianeren blir spillende trener. Foto: AFP PHOTO / CHANDAN KHANNA
COMEBACK: Her poserer Roberto Carlos (42) med klubblogoen for Dehli Dynamos etter pressekonferansen der det ble avslørt at brasilianeren blir spillende trener. Foto: AFP PHOTO / CHANDAN KHANNA

Roberto Carlos (42) gjør comeback

Brasilianeren ble presentert som spillende trener i den indiske klubben Delhi Dynamos.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Roberto Carlos (42) skal snøre på seg fotballskoene igjen.

Brasilianeren har signert for den indiske klubben Delhi Dynamos. Carlos ble presentert spillende trener for klubben. Det skriver India Today. 42-åringen har signert en ettårskontrakt med klubben.

Det er tre år siden sist venstrebacken spilte en obligatorisk fotballkamp. Nå har 42-åringen satt seg store mål med klubben.

– Jeg er veldig glad for å være her. Nå lover jeg at vi skal jobbe hardt og vinne trofeer med Dynamo, sier veteranen.

Det er ikke første gangen brasilianeren har tatt på seg ansvaret som spillende trener. I 2012 hadde han samme rolle i den russiske toppklubben Anzhi Makhachkala. 

Selv om han nå gjør comeback etter tre år på sidelinjen bedyrer Carlos at formen er god.

– Nå nylig spilte jeg for Real Madrid Legends mot Liverpool Legends, der jeg scoret to mål fra straffemerket. Jeg trener hver dag selv om jeg er trener nå. Jeg hadde ikke takket ja til denne avtalen hvis jeg ikke var overbevist om at jeg kunne bidra med noe. Fortsatt kan jeg spille på toppnivå, fortsetter Carlos.

– Min filosofi er å satse på det kollektive. Min først oppgave blir å tilpasset meg miljøet i India. Jeg er klar, forklarer 42-åringen.

Brasilianeren har hatt en lang og suksessfull karriere. I 2002 vant Carlos VM med Brasil. 42-åringen har spilt for klubber som Real Madrid, Inter og Fenerbahce. Med førstnevnte klubb vant han La Liga-tittelen fire ganger og Mesterligaen tre ganger.

Fra før av spiller Nicolas Anelka i indisk fotball for klubben Mumbai City FC. Også John Arne Riise har annonsert at han skal spille i India kommende sesong, men klubbvalget er foreløpig ikke avslørt.