Kristins storesøster Linda (35) til TV 2:

– Vi er jo bitre på politiet

LARVIK (TV 2): Linda Juel Johannessen (35) er lettet over at politiet har pågrepet en mann for drapet på lillesøsteren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det var en stor lettelse, og vi har jobbet i mange år for dette. Akkurat nå er følelsene mine som en berg- og dalbane, sier Linda Juel Johannessen til TV 2.

For 16 år siden ble lillesøsteren Kristin Juel Johannessen drept, og for storesøster Linda har det har kostet vanvittig mye å ikke miste håpet.

– Det var vært 16 år med nedturer og negative beskjeder. Men i går fikk vi endelig en god beskjed, sier hun.

Sorgen og sinnet etter drapet på Kristin har vært en enorm påkjenning. 

– Jeg har vært fysisk lammet av sorg. Jeg mistet noe av meg selv da Kristin ble drept, sier hun. 

To hilsener hvert år

Storesøsteren sier familien har tenkt mye på mannen som nå er pågrepet av politiet på nytt, etter å tidligere ha blitt dømt og senere frikjent for drapet.

– Vi har lenge tenkt at det måtte være denne personen. Vi er jo litt bitre på politiet og det som har skjedd. Men det viser jo at man aldri må gi seg. Selv om politiet gjør det, sier Linda.

Hvert år har hun lagt ut en et innlegg om lillesøsteren sin på Facebook. Det har hun gjort på Kristins bursdag og på datoen søsteren ble drept.

– Jeg skal legge ut en hilsen i dag også. Til Kristin og alle som har støttet oss. Det blir veldig rart å legge ut noe som ikke er på de faste datoene.

Sorgen etter tapet av søsteren vil familien alltid leve med, men Linda tror det kan bli enklere nå.

– Vi har lært å leve med sorgen på et vis. Nå kan vi forhåpentligvis komme enda lengre, sier hun.

Ønsker rettferdighet

Faren deres, Roar Juel Johannessen, har jobbet svært mye med saken på egenhånd. I 16 år har han finlest dokumenter, lett etter spor og bevis. For Linda har det kun vært én ting som har vært viktig.

– Mange har sagt at vi bare vil ha hevn. Men vi vil jo bare ha rettferdighet. Vi har bare hatt et ønske om at han som tok livet av Kristin skulle få sin straff, sier Linda.

Hun forteller at farens pågangsmot har imponert henne.

– Kort tid etter at vi visste at Kristin be drept sa pappa det: Vi skal ta han her, forteller hun.

Linda (35) har fått posttraumatisk stresslidelse som følge av påkjenningene etter drapet på lillesøsteren. Både dag og natt har Kristin vært i hennes tanker.

– Jeg har drømt så mange ganger at det kommer en drapsmann til oss, og forteller at det er ham som har tatt livet av Kristin, sier hun.

Tidligere frifunnet mann siktet 

Torsdag ble det kjent at politiet har pågrepet en mann etter drapet på 12 år gamle Kristin Juel Johannessen i 1999.

38-åringen er tidligere dømt og senere frikjent for drapet. Politiet fortalte på en pressekonferanse torsdag ettermiddag at det er nye DNA-analyser som har ført til pågripelsen.

– Har aldri lagt vekk saken

Politimester i Vestfold, Christine Fossen, sier at de aldri har lagt saken vekk.

– Hva familien mener om politiet i Larvik, får de svare for selv. Vi har aldri lagt denne saken vekk. Den har kontinuerlig vært tatt opp. Alle tips som har kommet inn har vært jobbet med og det er viktig for meg å undes at initiativet til en nye gjennomgang kom fra det lokale politiet. Familien har ikke vært orientert om dette fordi vi har ønsket å holde kortene tett til brystet, sier Fossen til TV 2.