Tsjekker lurte alle og stakk av med etappeseier

Etappeseieren glapp for både Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tsjekkiske Etixx-Quick Step-rytteren Zdenek Stybar lurte alle på den sjette etappen i Tour de France. I stigningen opp til målgang i Le Havre stakk klassikerspesialisten og vant etappen.

I spurten om andreplassen klarte verken Alexander Kristoff eller Edvald Boasson Hagen å kjempe helt fremst. Boasson Hagen endte på sjuendeplass, mens Kristoff fulgte på ellevteplass.

– Hadde syre

– Det var en kamp. Det var ikke uventet og da støtet Quick Step. Det var ingen som hadde noe særlig hjelp til å tette luken. Kristoff hadde en som prøvde, men de gikk ikke. Jeg hadde syre allerede da spurten begynte. Da gikk det ikke bedre, sier Boasson Hagen til TV 2.

– Dette var en etappe du hadde sett deg ut at du kunne vinne, er det litt skuffende at du ikke er med i topp fem?

– Ja, jeg var nummer sju. Det var ikke nesten heller. Det var helt på grensen til hva jeg kunne klare og det ble en hard kamp inn. Jeg var i riktig posisjon inn i bakken, men det ble for tøft.

Se komplett resultatliste fra etappen her!

Kristoff: – Orket ikke mer

Heller ikke Kristoff nådde opp i spurten mot Stybar. Nordmannen hadde for mye syre i beina etter bakken. Kristoff avslørte etter målgang at han ikke hadde helt troen på seier på dagens etappe. Til det var avslutningen litt for tøff.

– Det var hardt som forventet. Det gikk et angrep med Stybar som holdt inn. Vi prøvde å tette det på toppen og fikk god hjelp av Rodríguez. Jeg tenkte at hvis jeg går til nå, så kanskje jeg klarer det. Da jeg kikket opp igjen etter 100 meter så jeg at jeg ikke hadde en sjanse. Da hadde jeg ikke mer å gi heller, og da orket jeg ikke mer, forklarer Kristoff til TV 2.

– Hvor vondt gjør det i beina opp bakken der?

– Det gjør vondt. Jeg hadde ikke så veldig mye å gi på slutten der. Hadde jeg hatt friske bein så kunne jeg kanskje tatt ham igjen på slutten. Alle er helt på limiten, og ingen har noe å kjøre med. Da holder Stybar unna dessverre, fortsatte Kristoff til TV 2.

Den gule trøyen veltet

Til tross for etappeseier ble det et kraftig skår i gleden for Etixx-Quick Step. Med en kilometer igjen veltet Tony Martin i den gule ledertrøyen. Tyskeren hadde tydelige smerter og trillet over mål lenge etter Stybar ved hjelpe av noen lagkamerater med hånden plassert på kragebeinet. 

– Sånt skjer. Han er med på opptrekket og det er farlig på slutten der. Da lever du farlig, men alle sammenlagtfavoritten er med. Det er en vill kamp og de setter seg litt i fare når de er med, sier Kristoff til TV 2.

Sammenlagtfavorittene Vincenzo Nibali og Nairo Quintana gikk også ned i velten.

For Boasson Hagens lag ble det uansett noe å juble for. Daniel Teklehaimanot gikk i brudd og kapret klatretrøyen som første rytter fra Afrika gjennom tidene.

– Det er veldig bra og det var et mål vi hadde, å få en trøye i løpet av Touren. Bare det å ha den en dag er stort. Det er veldig gøy, sier Boasson Hagen.