SAMTALER: Snart kan Robin van Persie vinke farvel til Manchester United-fansen. Fenerbahce bekrefter at de forhandler med Manchester United om spissen. (AP Photo/Jon Super) FOTO: JON SUPER /
SAMTALER: Snart kan Robin van Persie vinke farvel til Manchester United-fansen. Fenerbahce bekrefter at de forhandler med Manchester United om spissen. (AP Photo/Jon Super) FOTO: JON SUPER /

Fotballryktene: – Tyrkisk klubb bekrefter van Persie-samtaler

... Mens Raheem Sterling ikke vil spiller under Brendan Rodgers.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er nå ni dager siden det internasjonale overgangsvinduet åpnet. Mens noen klubber har handlet mye, har andre foreløpig holdt lommeboken lukket.

Den tyrkiske klubben Fenerbahce bekreftet torsdag ettermiddag på sin Twitter-profil at de har begynt forhandlingene med Manchester United om Robin van Persie. Dermed ser det ut til at nederlenderen forlater Old Trafford denne sommeren.

En av klubbene som har vært mest i vinden er Liverpool med flere store signeringer. Men den kanskje aller største snakkisen rundt portene på Anfield er hvor Raheem Sterling, som torsdag droppet nok en Liverpool-trening, spiller sin fotball neste sesong.

Etter både treningsnekt og trusler om ikke å stille til avreise når Liverpool setter kursen mot det asiatiske kontinent, skal Sterling nå ha vært ute og hevdet at det er på grunn av Liverpool-manager Brendan Rodgers 20-åringen ønsker seg bort. The Mirror skriver at Sterling muligens hadde ønsket å bli værende i Liverpool under en annen manager, men etter at forholdet til Rogders har kjølnet ser ikke lynvingen noe annet alternativ enn å forlate de røde fra Merseyside.

Noen timer øst har det lenge vært spekulert i om David de Gea blir værende i Manchester United eller ikke, med Real Madrid som en het kandidat som spanjolens neste arbeidsgiver, og hovedstadsklubben har for alvor begynt å rydde plass til 24-åringen. Iker Casillas' 25 år i klubben skal nemlig være talte. Ifølge Marca er Real Madrid-legenden klar for en overgang til Porto - en handel som kan bli offentliggjort allerede torsdag.

Torsdag er også dagen Matteo Darmian  angivelig skal presenteres som Manchester United-spiller. ESPN melder torsdag morgen at det kun gjenstår formaliteter før landslagsbacken presenteres i United-trøyen og setter seg på flyet til Seattle sammen med resten av de røde djevlene. Italieneren skal koste Manchester-klubben i overkant av 180 millioner kroner.

Ved siden av seg på flyet kan italieneren fort få selskap av et annet yndet Manchester United-mål. Daily Mail skriver at Louis van Gaal skal ha sendt representanter til den engelske sørkysten for å få ferdigstilt en avtale for Morgan Schneiderlin før det spesial-chartrede flyet tar av fra Manchester mandag morgen. De røde skal allerede ha fått avslått et bud på 250 millioner kroner, og skal nå være klar til å øke budet til nærmere 300 millioner kroner for franskmannen.

Dermed kan Southampton-sjef Ronald Koeman se seg nødt til å beholde en spiller som Gastón Ramírez. Uruguayaneren har slitt med å markere seg siden overgangen fra Bologna i 2012, og tilbragte hele forrige sesong på lån i Hull. Men nå skriver The Southern Daily Echo at 24-åringen vil få en siste mulighet til å vise sin verdi denne sesongen.

En som sannsynligvis ikke skal til Seattle med Manchester United er Robin van Persie. Det har lenge vært mer eller mindre klart at nederlenderen er ferdig i klubben og på vei til Tyrkiske Fenerbahce. Manchester Evening News melder torsdag at 31-åringen skal være enige med Istanbul-klubben om en fireårs-kontrakt, og vil gjennomgå den medisinske testen allerede før helgen.

Mark Hughes er desperat etter å sikre seg Xherdan Shaqiris signatur. Stoke-manageren skal ifølge Gazzetta dello Sport være villig til å gi sveitseren en klausul i kontrakten som tillater angrepsspilleren å forlate klubben til fordel for en større klubb allerede neste år. 

I London er West Ham nær å sikre seg en avtale med tapende Champions League-finalist Juventus om Angelo Ogbonna. Ifølge Sky Sports skal forsvarsspilleren gjennomgå den medisinske testen innen de neste 48 timene.

I Bournemouth kan det se ut som at Joshua King kan få konkurranse på spissplassen. The Mirror hevder Premier League-nykommerne nærmer seg en overgang for Max Gradel for rundt 75 millioner kroner.

Jonny Evans har i det siste blitt linket til West Bromwich. En kjøp klubblegende Daryl Burges ifølge The Birmingham Mail synes er bortkastet om The Baggies må ut med 150 millioner kroner.