Tapte 0-30, 0-38 og 0-46. Nå håper Mikronesia på FIFA-status

Den lille øynasjonen har sett seg lei av ydmykende tap.

Forrige uke skrev TV 2 om Mikronesias oppsiktsvekkende 0-38-tap for Fiji i Pacific Games.

Tirsdag denne uken fulgte den lille øynasjonen opp med 0-46 for Vanuatu, og røk med det på hodet ut av gruppespillet med hele 0-114 (!) i målforskjell på tre kamper. 

(Se noen av de enkleste scoringene fra det utrolige 0-46-tapet i videoviduet øverst).

Nå håper det mikronesiske fotballforbundet at landslaget kan bli anerkjent av FIFA for å skaffe sårt tiltrengt inntekt og fremgang.

Landets australske trener Stan Foster håper offisiell status fra Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) vil utvikle fotballen. Han ønsker besøk fra FIFA velkommen.

– Jeg kan ikke gjøre det på egen hånd. Jeg er bare sertifisert trener i dette landet og jeg trenger virkelig hjelp for å heve de tekniske standardene på de andre øyene fordi vi er hundrevis av kilometer unna, sa Foster.

Mikronesia har rundt 100.000 innbyggere fordelt på over 600 øyer, men resultatene i mesterskapet har sjokkert fotballverden. Likevel er det ikke bare dårlige nyheter for Mikronesias landslag. Turneringsledelsen forsikret øynasjonen om at de vil bli invitert til Pacific Games når det igjen går av stabelen om fire år.

– Jeg er svært lettet, for jeg var oppriktig redd for at vi skulle bli utelatt fra turneringen på bakgrunn av våre resultater, sa Foster. 

– Heldigvis har jeg blitt forsikret om at vi får lov til å komme tilbake, da turneringsledelsen vet vi er en tropp under utvikling, sa han.

(TV 2/©NTB)