FRI: Tidligere ordfører for Arbeiderpartiet i Vågå kommune Rune Øygard har nå sonet straffen sin. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
FRI: Tidligere ordfører for Arbeiderpartiet i Vågå kommune Rune Øygard har nå sonet straffen sin. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Rune Øygard er ute av fengselet

Tidligere Arbeiderparti-ordfører Rune Øygard har sonet ferdig straffen sin og er igjen en fri mann. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter hans advokat John Christian Elden overfor Dagbladet. 

– Øygard har vært ute i en god stund. Han kan nå konsentrere seg om gjenåpningen av straffesaken uten å bli beskyldt for å ville komme seg unna straff, sier Elden.

Tar kanskje opp saken

Han opplyser at det er en mulighet for at de vil ta opp igjen saken, og at hvis den blir fremmet skal de jobbe med den slik at den vil føre frem til gjenopptagelse. 

Øygard har tidligere sagt at han er uskyldig dømt og at han har planer om å klage saken inn for menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

– Vi tar oss derfor den nødvendige tid, sier Elden.

Den overgrepsdømte Øygard ønsker selv ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt og viser til at familien ønsker fred og ro.

Løslatt før tiden

Han ble i desember 2012 dømt for seksuell omgang med et barn under 14 år og 16 år. Den opprinnelige straffen var ett år og tre måneders fengsel, men fikk skjerpet straffen med ytterligere ett år i Høyesterett i september 2013.

11. desember samme år startet han soningen på Ullersmo. Etter utmålt strafferamme skulle han ha blitt løslatt først i mars neste år.

(NTB/TV 2)