SØKER: Mannen som er mistenkt for knivstikkingen skal ha kastet våpenet fra seg før han ble pågrepet. Politiet søkte med hunder etter kniven. FOTO: LARS OS / TV 2
SØKER: Mannen som er mistenkt for knivstikkingen skal ha kastet våpenet fra seg før han ble pågrepet. Politiet søkte med hunder etter kniven. FOTO: LARS OS / TV 2

To menn knivstukket på åpen gate i Oslo

En gjerningsmann er pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse etter slagsmål på Grünerløkka i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 02.30 fikk politiet melding om et slagsmål på Dælenenga i bydelen Grünerløkka i Oslo. Da de kom til stede sammen med ambulanse fant de to menn som begge var knivstukket.

– Den ene var kuttet i brystet i forbindelse med et slagsmål. Han var rispet og stukket, og det var en del blod på stedet, sier operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt. 

Mannen ble sendt Ullevål sykehus, men skal ikke ha hatt livstruende skader.

Den andre mannen som var skadet hadde mindre skader på armene og i hendene, der han også skal ha blitt knivstukket. Han ble sendt til legevakt med ambulanse.

Mann pågrepet

Politiet begynte å leite etter gjerningsmannen, og fant ham etter kort tid på et sted ikke langt fra hvor knivstikkingen skjedde.

Mannen ble pågrepet og blir brakt inn til arresten.

Han vil bli siktet for legemsbeskadigelse og Grønland politistasjon har startet etterforskning.

De to skadde vil avhøres etter de har fått medisinsk behandling, og politiet kan ikke si noe om det er grunnlag for å mistenke de to for vold.

– De tre kjenner hverandre

Ifølge vitner hadde gjerningsmannen kastet kniven fra seg, politiet har beslaglagt en tapetkniv som ble funnet i nærheten av der han ble pågrepet. 

Politiet sier at de tre mennene har en relasjon. To av dem er i familie, den tredje en venn.

– De kjenner hverandre, to av dem er i familie, den tredje en venn av den ene, sier jourhavende jurist Christian Breivik ved Grønland politistasjon.

De tre involverte er i 20 og 30-årene. 

Knivstikkingen skjedde på åpen gate i Malmøgata, en tettbebygget gate hvor det også er en studentbolig. Det var et vitne som ringte inn til politiet og varslet om hendelsen.