I EUROPA: Elfsborg og Henning Hauger kjemper for avansement mot finsk motstand. 
Foto: Nils Petter Nilsson / TT / NTB scanpix
I EUROPA: Elfsborg og Henning Hauger kjemper for avansement mot finsk motstand. Foto: Nils Petter Nilsson / TT / NTB scanpix

Rekdals oddstips: Europa League

Tre hjemmefavoritter i kvalifisering til Europa League på menyen - sjekk analysen!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FERENCVAROS - GO AHEAD E. (EUROPA LEAGUE): H: 1,40 U: 3,75 B: 5,10
Første kamp i Deventer, Nederland endte 1-1. Go Ahead Eagles rykket ned fra æresdivisjonen i Nederland i fjor, er med i Europa League på grunn av Fair Play. Var kanskje hakket bedre i første kamp, men det kan bli en heksegryte på Groupama Arena i Budapest. Meritterte Ferencvaros kom bare på andreplass i ligaen forrige sesong, men de hadde en meget sterk avslutning hvor de vant begge cupene, blant annet med en 4-0 seier over seriemester Videoton i Magyar Kupa. I ligaen gikk de ubeseiret fra oktober 2014. Dette er to lag med vesentlig høyere kvalitet enn mange andre i første runde, men en av de må ut. Ferencvaros med hjemmefordel.

FH HAFNARFJORDUR - SJK (EUROPA LEAGUE): H: 1,95 U: 3,20 B: 2,85
De islandske serielederne FH tok en sterk 1-0 seier i Finland i første møte. FH har faktisk utmerket seg noe i de første kvalrundene, og har tatt seg videre flere ganger. I fjor slo de ut Glenavon 6-2 sammenlagt i første runde, og Neman Grodno 3-1 i andre runde. Til slutt måtte de gi tapt 3-5 for Elfsborg i tredje kvalrunde. Sterkt, det, men resultatet i Finland kan ha kostet. De tapte 1-2 for KR i kvartfinalen i cupen i helga. SJK ligger på tredjeplass i den finske ligaen, men viser dårlig form med kun en seier på fem kamper. I helga tapte de 0-1 for middelmådige Lahti. Her kan FH ta seg videre igjen.

ELFSBORG - LAHTI (EUROPA LEAGUE): H: 1,27 U: 4,25 B: 6,50
Skuffende av Elfsborg å bare klare uavgjort i første kamp. Elfsborg kjemper om gullet i Allsvenskan, mens Lahti ligger på nedre halvdel i den langt svakere finske Veikkausliiga. Elfsborg tok ledelsen i kampen to ganger, men Lahti slo tilbake hver gang. Først ved tidligere Kamma-spiller Pekka Lagerblom, så med brassen Matheus Alves. Henning Hauger spilte hele kampen for Elfsborg. Begge lag spilte i helga. Elfsborg skuffet med 2-2 borte mot Falkenberg, Lahti vant 1-0 mot sterke SJK hjemme. Denne gang bør Elfsborg klare å vinne, hvis ikke blir det juling i media. Tap for finnene ville være pinlig.