FEILSLÅTT: Sekunder etter dette har de to unge kvinnene sminket seg opp, rettet håret, skiftet. De er en del av sosiale medier-trenden #DontJudgeChallenge som mange på sosiale medier har reagert på og kontret. FOTO: Skjermdump/Facebook
FEILSLÅTT: Sekunder etter dette har de to unge kvinnene sminket seg opp, rettet håret, skiftet. De er en del av sosiale medier-trenden #DontJudgeChallenge som mange på sosiale medier har reagert på og kontret. FOTO: Skjermdump/Facebook

Sosiale medier klikket da pene folk mobbet kviser og monobryn

Da «ikke-døm»-utfordringen gikk skeis svarte sosiale medier med å legge ut bilder av sine sanne jeg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Facebook-trenden «Don't Judge Challenge» startet som en måte å vise at mennesker blir dømt på bakgrunn av utseendet sitt.

Folk på sosiale medier filmet seg selv etter de hadde sminket på seg såkalte «monobryn» eller sammenhengende øyenbryn. 

Midt i filmen tar de hånden foran kamera før det åpenbares hvordan de egentlig har plettfri hud, perfekt nappede øyenbryn og millimeterpresisjon med sminkeredskapene.

Don't judge a book by its cover 38Bestfriend version 󾭻Upload a video with a hashtag #dontjudgechallenge or #waynereillychallenge for your chance to be on my wall.☺️Self confidence😎

Posted by Wayne Andrew Reilly on Thursday, July 2, 2015

En av videoene viser to unge kvinner som smører på seg hudkrem mens de har bustete hår, sammenhengende øyenbryn og masse røde prikker i ansiktet. Når de tar hånden foran kamera og bort igjen er de sminket pent og har stritt hår mens de lager trutmunn mot kamera.

Don't judge a book by its cover 61Upload a video with the hashtag #dontjudgechallenge or #waynereillychallenge for your chance to be featuredself confidenceSEND THEM IN NOW IM PICKING

Posted by Wayne Andrew Reilly on Tuesday, July 7, 2015

En annen viser en ung mann med briller, midtskill og noe som ligner på sår i ansiktet, før han viser seg med en åpen skinnvest med en ekstrem muskuløs kropp under.

– Hva er i veien med dere?

Opprinnelig skal trenden hatt som mening å vise at mennesker blir dømt på grunn av utseendet sitt.

Men trenden slo feil.

«Denne ikke-døm-utfordringen er ekkel og mobber personers feil og usikkerheter. Å gjøre seg selv mer attraktiv gjør deg ekkel også», skriver en Twitter-bruker.

«Ikke-døm-utfordringen gjør meg kjempesur. Det er en haug med folk som vet hvor attraktive de er som i bunn og grunn rakker ned på folk med kviser, monobryn, tykke øyenbryn, hudproblemer etc. Hva i alle dager er i vene med dere folk?», spør en Tumblr-bruker.

Kontret med tannregulering og briller

Nå kontrer sosiale medier med en ny trend.

Mennesker i alle former og fasonger som tilsynelatende ikke gjør så mye for å være vakre som de er, legger nå ut bilder og videoer hvor de sier de uansett er stolte av utseendet sitt.

Emneknaggen har skiftet fra #DontJudgeChallenge til #BeautyInAll, altså «skjønnhet i alt».

«Reverser utfordringen fordi alle er vakre med eller uten sminke/kviser/briller», skriver en og legger ut video av seg selv der hun har omvendt de første videoene – lagt en sminket versjon først, deretter henne usminket med tannregulering.

«Jeg er mer for #BeautyInAll hvor det å være deg selv er den virkelige skjønnheten», skriver en annen og legger ut bilde av seg selv, med sine vanlige briller på. 

«Perfekt uperfekt. Briller, skeive tenner, stor panne og alt!», skriver en tredje og legger ut et bilde av seg selv med enmeknaggen #BeautyInAllChallenge.

En av de mer humoristiske innleggene er fra Twitter-brukeren FreddyAmazin som legger ut et bilde av en potet og pommes frites ved siden av hverandre, hvor han skriver: «Folkens, ikke døm meg, jeg jobbet virkelig hardt for dette utseendet».