Federer klar for ny duell mot Murray

Tennis-stjernene møtes i semifinalen på fredag.

(NTB-DPA): Roger Federer og Andy Murray er klare for sin første Wimbledon-dyst siden de møttes i to uforglemmelige finaler sommeren 2012.

Den gang vant Federer Wimbledon-tittelen med seier over Murray, men noen uker senere revansjerte skotten seg ved å slå sveitseren i OL-finalen på samme bane.

Fredag møtes de i semifinale i Wimbledon-turneringen etter å ha vunnet hver sin kvartfinale på en dag preget av regnvær i London.

Federer var førstemann til semifinale. Han tok en enkel seier over franske Gilles Simon. 33-åringen vant med sifrene 6-3, 7-5, 6-2 i en kamp som to ganger ble avbrutt av et kraftig regnvær.

På vei mot seieren måtte Federer imidlertid finne seg i å tape et servegame for første gang på over en måned. Han hadde holdt serven 116 ganger på rad siden han sist tapte et game i egen serve i Halle forrige måned. Simon brøt den rekken ved å bryte til 5-5 i tredje sett.

– Jeg holder ikke telling når jeg er på banen, jeg fokuserer bare på neste servegame, neste poeng, neste serve. Jeg er glad for at det varte så lenge som det gjorde, sa Federer etter kampen. (©NTB)