PROFFKONTRAKT: Kjetil Haug (17) signerte proffkontrakt med Manchester City. Her er keeperen avbildet under fotballandslagets trening på Ullevaal stadion torsdag i forbindelse med landskampene mot Aserbajdsjan og Sverige.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
PROFFKONTRAKT: Kjetil Haug (17) signerte proffkontrakt med Manchester City. Her er keeperen avbildet under fotballandslagets trening på Ullevaal stadion torsdag i forbindelse med landskampene mot Aserbajdsjan og Sverige. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Kjetil (17) signerte proffkontrakt med Manchester City

– En guttedrøm som går i oppfyllelse, forklarer keeperen.

Det norske keepertalentet Kjetil Haug (17) signerte onsdag en proffkontrakt med Manchester City.

– Dette føles veldig bra. Det er selvfølgelig en guttedrøm som går i oppfyllelse, sier Haug til Nettavisen.

Han har undertegnet en treårskontrakt, melder Sarpsborg Arbeiderblad, som skrev om avtalen først.

Haug har det siste året vært på Manchester Citys akademi. Da han vendte tilbake til sesongoppkjøring, ble han flyttet opp til 21-laget og tilbudt proffkontrakt.

– Jeg vil ikke gå ut med hva jeg tjener, men jeg kan si at jeg har fått betydelig mer i lønn enn jeg hadde, og det er en god kontrakt økonomisk for en 17 år gammel gutt, sier Haug til Nettavisen.

Keeperen spilte for moderklubben Kvik Halden til han var 14 år og deretter halvannet år i Sarpsborg. Deretter ble han hentet til Manchester Citys akademi.

I juni fikk keeperen vise seg frem foran landslagssjef Per-Mathias Høgmo da han trente med A-landslaget før kampene mot Aserbajdsjan og Sverige.(©NTB)