LEKTE: Mushaga Bakenga lekte med ball på trening i dag. Her intervjues han av TV 2 i etterkant av treningen. Foto: TV 2.
LEKTE: Mushaga Bakenga lekte med ball på trening i dag. Her intervjues han av TV 2 i etterkant av treningen. Foto: TV 2.

Bakenga tilbake på Molde-trening

Spissen håper å være tilbake på banen i september.

Onsdag var Molde-spiller Mushaga Bakenga tilbake på trening etter akillesskaden spissen pådro seg rett for sesongstart.

– Jeg har vært ute litt med ball før, men det var i dag jeg følte at jeg virkelig var i gang igjen. Det kjennes veldig bra ut. Ikke noe smerter eller noe. En god start på comeback, sier Bakenga til TV 2.

– Opptreningen går veldig bra. Det har gjort det hittil i alle fall. Jeg har alltid lagt foran skjema og hadde en vellykket oprasjon. Jeg har trent godt og det har ikke stått på innsatsen. Jeg har hatt veldig lyst til å komme tilbake. Det har gått veldig bra hittil.

Det var under en treningskamp mot Aalesund i mars at Bakenga røk akkillesen. Spissen håper å være tilbake på banen til høsten. 

– Jeg håper å være snart tilbake, så spørs det hva man skal legge i snart. Ut i fra en akkillæsskade så håper jeg å være tilbake i september, men jeg håper og begynne å trene med laget mer og mer etterhvert nå. Det kjennes bra ut, sier Bakenga.

Nå hyller Bakenga Molde-kollega Fredrik Gulbrandsen for støtten han har fått under skadeperioden. Også Gulbrandsen er langtidsskadet etter at han røk korsbåndet tidligere i vinter.

– Det er bra at vi er to, men at vi to er så gode venner har veldig mye å si. Vi har støttet og pushet hverandre veldig bra. Jeg tror ikke vi to hadde vært så langt foran skjema hvis det ikke hadde vært for at vi hadde vært skadet sammen. Så det ble en god ting det altså. Det er ganske kjedelig å være alene i gymmen tre timer alene. Jeg er veldig glad for at jeg hadde Fredrik, fortsetter Bakenga til TV 2.

Den tidligere Rosenborg-spilleren kom på lån til Molde fra den belgiske klubben Club Brugge. Spissen gikk til belgierne i 2012 og har i sin periode i klubben vært utlånt flere ganger. Da låneavtalen med Molde ble klar ble Bakenga hetset av Rosenborgs supportere. Flere supportere frydet seg også da det ble klart at Bakenga røk akkillesen.