STAVANGER 20060904:
Det var strengt vakthold rundt rettslokalene før ankebehandlingen i NOKAS-saken som startet i Gulating lagmannsrett mandag morgen. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
STAVANGER 20060904: Det var strengt vakthold rundt rettslokalene før ankebehandlingen i NOKAS-saken som startet i Gulating lagmannsrett mandag morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Amerikanske medier godter seg: Norsk politi skjøt to ganger i fjor – bommet begge gangene

Tallene som norske medier stort sett blåste i får mye oppmerksomhet utenlands.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norsk politi skjøt bare to ganger i fjor og «bommet» begge gangene. Det viser nye tall fra Politidirektoratet som nå går sin seiersgang i utenlandsk medier.

Tallene ble lagt fram i slutten av juni, men ble for det meste forbigått i stillhet her i landet.

I utenlandsk presse vekker den norske statistikken derimot stor oppsikt, og en rekke medier har onsdag omtalt saken, deriblant The Washington Post i USA.

Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

«Amerikansk politi har sikkert en ting eller to å lære av norsk politi, men treffsikkerheten er ikke en av dem», skriver Newser.com.

Statistikken viser at politiet truet med skytevåpen 42 ganger i fjor og avfyrte skudd ved to tilfeller. Ingen personer ble skadd av skuddene, og det kan jo også tenkes at disse var varselskudd.

Fra 2002 til 2014 har norsk politi skutt og drept to personer, mens 18 personer er blitt skadd av skudd fra politiet.

Norsk politi har vært midlertidig bevæpnet siden november i fjor, men dette har hittil ikke ført til noen økning i våpenbruken.

(NTB)