Massiv støtte fra TV 2s lesere etter anonyme hatbrev

FAGERNES, VALDRES (TV 2): TV 2-leserne, og statsminister Erna Solberg, reagerer med avsky på at noen sendte anonymt brev der Casper (8) blir kalt «mongo».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at TV 2 fortalte om brevene som ble sendt til Monica Frøsaker (42) fra Valdres, har lesere gitt uttrykk for sin vantro på TV 2 Nyhetenes facebooksider.

Brevene, som sjokkerer lesere fra hele landet, ble sendt anonymt og inneholdt grov hets av sønnen.

«Send mongon på spesialskole - det er der han hører hjemme», står det i ett av brevene som har havnet i familiens postkasse.

Avsenderen referer til Monicas sønn, Casper (8), som er diagnostisert med Downs og autisme. Han mangler språk, men går på vanlig skole med tilrettelagt undervisning.

– Jeg synes det er ubehagelig at et menneske kan ha sånne tanker, sa Frøsaker til TV 2 tidligere i dag.

Monica (42) har fått flere anonyme hatbrev fordi sønnen Casper (8) har Downs.Les hele brevet på TV2.no.

Posted by TV 2 Nyhetene on 8. juli 2015

«Casper ser ut som en mongo, haha, han er jo en mongo.» står det i et brev familien fikk for et par måneder siden.

– Jeg ble helt satt ut. Da jeg leste det første brevet satt jeg bare og gråt. Samboeren min reagerte med sinne og frustrasjon. Storesøsteren til Casper (23) satt i Oslo og gråt fordi hun var redd for at noen er slemme med han, sier Frøsaker.

Caspers far, sier han opplevde brevet som både provoserende og nifst.

– Jeg ble rett og slett forbanna. Jeg ble redd også, for det var jo et direkte trusselbrev mot Monica og Casper, sier Ole Kristian Sørli til TV 2.

TV 2s lesere har i løpet av onsdagen gitt Casper og moren massiv støtte:

«Søte Casper har all mulig rett til å være på skolen som en hvilken som helst annen .....Desverre finnes det trangsynte mennesker, som er istand til å formere seg. Masse klemmer til Casper og hans familie.» skriver Åse Øian i kommentarfeltet.

«Han skal selvfølgelig gå på vanlig skole med den undervisningen han har krav på og trenger. Alle barn er verd like mye.» skriver TV 2-leseren Birgit Alstad.

«Dette er noe av det tristeste jeg har lest på lenge. Det beste for denne moren er å glemme dette brevet og den anonyme personen bak, som mildt sagt, trenger psykiatrisk behandling.. Onde mennesker finnes overalt, dessverre.» skriver Torun Strømberg

«Dette er bare forferdelig trist å lese. Stå på Monica, du har en nydelig gutt som du kan være stolt av <3 <3 <3» kommenterer Linda Andersen

Det er i løpet av dagen skrevet mer enn 1000 kommentarer under artikkelen på TV 2 Nyhetenes facebookside.

Onsdag kveld uttalte statsminister Erna Solberg seg også om saken - se hva hun sier om mobbingen Casper og familien er utsatt for i videospilleren.