Bekreftet: Bjørn Helge Riise til AaFK

Og storebror Riise begraver stridsøksen med klubbleder Henrik Hoff.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aalesund har hentet Bjørn Helge Riise fra Lillestrøm.

Det bekreftet klubbdirektør i AaFK Henrik Hoff på en pressekonferanse onsdag kveld. Se pressekonferansen i opptak øverst i saken!

Riise har signert en kontrakt ut 2018 med klubben og har bestått den medisinske testen.

– Utrolig glad

Det var Romerikes Blad som først omtalte saken.

– Det er en glede å ønske Bjørn Helge velkommen. Han er en type fotballspiller vi har leitet lenge etter. Han har en veldig stor erfaring både fra Premier League, landslagsfotball og ikke minst spilt en del år i Lillestrøm, sa Trond Fredriksen.

– Han har ferdigheter vi sett etter med tanke på at han kan bekle en høyreback og en høyrekant. I tillegg er vi ekstremt opptatt av at vi skal bygge opp en prestasjonskultur i Aalesund. Å få inn en som Bjørn Helge er viktig for oss. Vi er ekstremt glad for å stå her med Bjørn Helge i dag og vite at han er klar for oss, fortsatte AaFK-treneren.

Riise smilte bredt under pressekonferansen og var fornøyd med å vende hjem til Aalesund.

Bjørn Helge og Berit Riise. FOTO: TV 2 / TV 2
Bjørn Helge og Berit Riise. FOTO: TV 2 / TV 2

– Jeg er utrolig glad for å komme hjem igjen. Det har gått veldig fort. Jeg fikk en telefon fra Henrik Hoff for et par uker siden. Når jeg fikk den telefonen så har jeg hatt en del samtaler med familien hjemme. Vi har vurdert at vi har lyst på nye utfordringer, forklarte Riise.

– Jeg har snakket mye med Trond og den planen denne klubben har for fremtiden virker utrolig spennende. Det har jeg utrolig lyst til å være med på, fortsatte Riise.

– Jeg så ikke den komme. Vi hadde ikke tenkt tanken, men da vi begynte å tenke på det, så «hvorfor ikke?», sier mor og rådgiver Berit Riise.

– Det har jo vært mye, men nå er det på tide å se fremover, sier hun om feiden som har vært mellom klubben og familien.

Storebror Riise begraver stridsøksen

Familien Riise har hatt flere negative utspill mot Aalesund, der spesielt klubbleder Henrik Hoff har vært målet for utspillene fra familien. Nå begraver storebror Riise stridsøksen med Henrik Hoff og klubben.

– Siden han nå signerer for Aalesund, en klubb som jeg har hatt mye dritt med i mange år, så er det på tide at jeg legger feiden død. Begravd. End Of. Jeg kan ikke bare fortsette som jeg har gjort nå som min lillebror spiller der. Jeg vil jo komme og se han spille. Jeg vil han skal ha det bra. Vi snakket om dette før han tok valget. Time to move on, skrev Riise på bloggen.

– Jeg fikk vite om interessen for et par uker siden. Min første tanke når han sa det var «ikke faen»! Men han er broren min, en jeg elsker og bare vil det beste for. Så da er det ikke jeg som skal si hva han burde gjøre eller ikke. Min jobb som storebror er å støtte han, uansett, fortsatte storebror Riise.

– Stor takhøyde

Seneste i mai fyrte Bjørn Helge Riises kone mot Aalesund og behandlingen av sin mann, da han var aktuell for Manchester City. På bloggen skrev Lena Riise at klubben var grådig. I samme innlegg forteller Lena Riise om trusler familien fikk etter bråket rundt overgangen. 

– Jeg tror dette er blåst mer opp i media, enn det AaFK og familien føler. I fotballen er det stor takhøyde. Vi har selvfølgelig diskutert dette med Bjørn Helge og for oss er det ikke noe problem. Det er heller ikke et problem for Bjørn Helge eller familien. Vi tror dette skal bli kjempeflott for AaFK, sier Hoff til TV 2.

– Det er lov til å være enig og uenig. AaFK aksepterer at folk i perioder har synspunkter om AaFK og meg som daglig leder i klubben. Men dette skal gå bra, fortsetter Hoff.

Nå gleder Bjørn Helge Riise seg til å kunne flytte hjem til Ålesund med familien. Han bærer ikke nag til klubben.

– Mange år tilbake var det tøffe perioder. Det har vi lagt bak oss, og det har jeg har lagt det bak meg for lenge siden. Jeg har hatt utrolig mange gode opplevelser her når jeg har spilt for Lillestrøm og når jeg har vært på ferie. Det har aldri vært noe styr, sa Aalesund-spilleren.

Også forholdet mellom Bjørn Helge Riise og Aalesund-supporterne har vært betent. Riise skal blitt utsatt for hets av Aalesund-publikumet i 2008.