NFL-AVTALE: Tottenham skal arrangere NFL-kamper på sin nye arena når den står klar i 2018. Her er Harry Kane med Doug Baldwin, fra NFL-laget Seattle Seahawk, avbildet under annonseringen av avtalen. Foto: Tottenham.
NFL-AVTALE: Tottenham skal arrangere NFL-kamper på sin nye arena når den står klar i 2018. Her er Harry Kane med Doug Baldwin, fra NFL-laget Seattle Seahawk, avbildet under annonseringen av avtalen. Foto: Tottenham.

Tottenhams nye arena skal huse NFL-kamper

Premier League-klubben skal arrangere NFL-kamper i ti år fremover på sin nye stadion og lager en spesialtilpasset gressmatte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter mange års planlegging skal Tottenhams nye storstue være klar i 2018.

Onsdag presenterte Premier League-klubben en oppdatert plan for hvordan den nye stadion blir og slapp ut nye spektakulære bilder av arenaen.

Avtale med NFL

Samtidig kunne Tottenham avsløre at de har inngått en kontrakt med NFL om å arrangere minimum to NFL-kamper i året. Det skriver klubben på hjemmesiden.

I utgangspunktet ønsket Premier League-klubben å dele stadion med et NFL-lag, men foreløpig har ikke amerikanerne planer om å ha et eget NFL-lag på den andre siden av Atlanterhavet.

Det er en økende interessen for amerikansk fotball i Storbritannia som har fått Tottenham på tanken om å arrangere NFL-kamper.

– Med den økende entusiasme for amerikansk fotball i Storbritannia, så er vi forpliktet til å arrangere kamper på arenaer i verdensklasse og vi er glad for partnerskapet med Tottenham på deres fremtidige stadion, sier NFL-kommissionæren Roger Goodell til klubbens hjemmeside.

Tilpasser arenaen for NFL-kamper

Den nye arenaen til Tottenham er tilpasset for å kunne huse kamper NFL-kamper. Arenaen vil ha to forskjellige gressmatter. En som er tilpasset fotball og en som er tilpasset for kamper for amerikansk fotball. Det er kunstgress som vil bli brukt til NFL-kampene og matten vil være uttrekkbar.

Samtidig gir dette klubben fleksibilitet til å kunne arrangere andre arrangement på arenaen.

– Vi er alle entusiastiske for å ta prosjektet et nytt steg. Vårt engasjement er å finne den beste løsningen for klubben, våre supportere og lokalsamfunnet. Dette vil være vårt hjem for mange år fremover og vi vil at det skal være eksepsjonelt, sier styreformann i Tottenham Daniel Levy til klubbens hjemmeside.

– Vi har muligheten til å levere en av de mest unike sports-, fritid- og underholdningsarrangementene i verden, når vi nå forener Premier League og NFL sammen, fortsetter Levy.

Flere tilskuere

Opprinnelig skulle arenaen ta cirka 56 000 tilskuere, men i de nye planene vil kapasiteten være 61 000 tilskuere. I avtalen med NFL kan det også bli aktuelt å arrangere kamper på andre arenaer i Storbritania. 

Tottenham-trener Mauricio Pochettino er entusiastisk over planene.

– De nye planene ser spektakulære ut. Dette demonstrerer ambisjonene til denne fotballklubben, sa Pochettino.

Planleggingen av ny stadion har tatt flere år. I 2014 kunne TV 2 fortelle historien om Tottenham-fan Josif Josif som nektet å flytte kebabgrillene for stadionplanene.