KAMPANJE: Det russiske innenriksdepartementet har lansert en kampanje som skal forhindre ulykker når folk tar selfies.  FOTO: RUSSIAN INTERIOR MINISTRY
KAMPANJE: Det russiske innenriksdepartementet har lansert en kampanje som skal forhindre ulykker når folk tar selfies. FOTO: RUSSIAN INTERIOR MINISTRY

Russisk kampanje mot farlige selfies: – En kul selfie kan koste deg livet

Russland tar grep etter flere dødsulykker i forbindelse med selfies. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er politiet og innenriksdepartementet i Russland som står bak den nye kampanjen. 

Flere dødsfall 

Ifølge den britiske avisen The Guardian er målet å få folk til å ta tryggere selfies. Kampanjen er et resultat av flere alvorlige ulykker som har skjedd mens folk har foreviget seg selv på bilder i ulike situasjoner. 

Det er registrert minst 100 ulykker og flere dødsfall hittil i år. 

– En kul selfie kan koste deg livet, skriver innenriksdepartementet, som blant annet viser til at en selfie med våpen kan drepe. 

I mai ble en kvinne (21) i Moskva ved et uhell skutt da hun poserte med en pistol i en selfie. Hun skjøt seg selv i hodet, men overlevde mirakuløst ulykken. 

Like før det mistet en tenåring i Russland livet da han tok en selfie mens han klatret på en togbru. Gutten fikk voldsomme mengder strøm gjennom seg og døde. 

– Vi har dessverre sett at antall ulykker forårsaket av situasjoner hvor folk skal ta bilder av seg selv stadig øker. Hittil i 2015 er det meldt inn over hundre skader, sier en talsperson for russiske myndigheter, Yelena Alexeyeva. 

Reelt problem 

Som en del av kampanjen har de nå publisert en rekke skilt med farlige situasjoner, hvor folk frarådes å ta selfies. 

– Dette er et reelt problem, og det har alvorlige konsekvenser, sier Alexeyena. 

I brosjyren som deles ut er det også bilde av en figur som holder en selfie-stang på en toglinje. Under bildet står det følgende: En selfie på toglinjene er en dårlig idé dersom du er glad i livet ditt.