SØKEOMRÅDET: Dette bildet er tatt fra et av Redningsselskapets fartøyer i søkeområdet.  FOTO: REDNINGSSELSKAPET / TWITTER
SØKEOMRÅDET: Dette bildet er tatt fra et av Redningsselskapets fartøyer i søkeområdet. FOTO: REDNINGSSELSKAPET / TWITTER

Avsluttet søket etter savnet 20-åring – Det er ikke lenger noe håp

Store ressurser søkte onsdag etter den norske mannen som trolig falt over bord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 20-åring ble meldt savnet etter at han trolig falt over bord fra et norsk lasteskip onsdag morgen. I 21-tiden ble søket avsluttet uten resultat. 

– Det er på bakgrunn av at det lenger er noe håp om å finne han i live. Det begynner også å bli mye sjø og vind, så søkeforholdene er ikke så gode lenger, sier Trond Bjørnøy ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til TV 2.

Mannen ble sist sett om bord på lasteskipet Comabar klokken 8.10. Skipet var da sør for øya Songvår i Søgne kommune. 

Mannskapet om bord brukte litt tid på å lete etter mannen, men like etter klokken 10 ble Hovedredningssentralen varslet. Da hadde lasteskipet kommet nærmere Kristiansand. Det ble søkt i et område langs kysten mellom Søgne og Kristiansand. 

Det ble sendt ut nødmelding over kystradioen, og alle båter i nærheten ble bedt om å hjelpe til i søket etter 20-åringen. Hele 20 fartøyer på sjøen deltok i søket, deriblant fem redningsskøyter og Kystvaktskipet Ålesund. I tillegg deltok to Sea King-helikoptre.

– Alt fra seilbåter til fiskefartøy og kommersielle fartøyer deltar i søket. i tillegg har en del fartøyer som har gått igjennom området holdt utkikk, sa Per Fjeld ved Hovedredningssentralen onsdag ettermiddag.