SPURS-KLAR: Toby Alderweireld er offisielt Tottenham-spiller. Foto: tottenhamhotspur.com
SPURS-KLAR: Toby Alderweireld er offisielt Tottenham-spiller. Foto: tottenhamhotspur.com

Tottenham sikret seg ettertraktet midtstopper

Slo flere Premier League-rivaler i kampen om Toby Alderweireld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham har signert midtstopper Toby Alderweireld fra Atlético Madrid. Det melder klubben på sin Twitter-konto.

Belgieren var en stor suksess på utlån i Southampton forrige sesong, og sørkystklubben var en av flere Premier League-klubber som ønsket seg 26-åringens tjenester på permanent basis. Chelsea var en annen klubb som har blitt nevnt, men valget falt til slutt på Spurs.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse. Tottenham er en stor klubb, og jeg er veldig stolt. Jeg skal gjøre alt for at klubben skal lykkes, sier Alderweireld til klubbens hjemmeside.

Alderweireld blir lagkamerat med flere landsmenn på White Hart Lane.

– Jeg vet allerede mye om klubben fra landslagskameratene mine - Jan Vertonghen, Mousa Dembele og Nacer Chadli. De har kun positive ting å si, og jeg tror jeg kommer til å stortrives her.

Overgangen kommer som en overraskelse på mange. Ronald Koemans menn hadde i utgangspunktet førsterett på Alderweireld. Southampton hadde nemlig en ukjøpsklausul på drøye 80 millioner kroner, men Atlético kunne kansellere denne klausulen mot å betale klubben fra St. Mary's rundt 20 millioner.

Flere medier mener Atlético benyttet seg av denne muligheten for sent i forhold til en frist som hadde blitt avtalt mellom klubbene. Dermed er nødvendigvis ikke siste ord sagt i denne sagaen.

London-klubben betaler den spanske storklubben i underkant av 150 millioner kroner for 26-åringen, som har signert en femårskontrakt.