NYTT KAPITTEL: Steven Gerrard hadde flere tilbud, men valgte USA. Det var ikke grunnet økonomiske årsaker, ifølge hovedpersonen selv.  FOTO: DAMIAN DOVARGANES
NYTT KAPITTEL: Steven Gerrard hadde flere tilbud, men valgte USA. Det var ikke grunnet økonomiske årsaker, ifølge hovedpersonen selv.  FOTO: DAMIAN DOVARGANES

Gerrard: – Jeg trapper ikke ned

Steven Gerrard avviser at overgangen til LA Galaxy var av økonomiske årsaker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag gjennomførte Steven Gerrard sin første trening med sine nye lagkamerater i Los Angeles Galaxy.

Den tidligere Liverpool-kapteinen avviser at han trapper ned fotballsatsingen etter overgangen til USA. 35-åringen vil bli i sin nye klubb så lenge som mulig.

– Det handlet ikke om penger

Etter 17 sesonger i Liverpool, bestemte Gerrard seg tidligere i år for å pakke sakene sine og ta med seg familien til USA. Flere har antatt at engelskmannen ønsket å sikre seg en solid lønning på tampen av karrieren ved å spille i Amerika.

Tirsdag avviste Gerrard påstandene da han ble presentert for den amerikanske pressen.

– Jeg hadde muligheten til å bli i Premier League eller andre klubber i Europa, men jeg vil ikke konkurrere mot Liverpool. Hvis det er noen av dere som tror jeg er her på ferie og en siste lønningsslipp, vil jeg bevise dem feil snart, sa Gerrard.

Rådførte seg med Beckham

Tidligere landslagskamerat David Beckham var i LA Galaxy fra 2008 til 2012, og har vært med på å overbevise Gerrard om å dra over dammen.

– David er en helt for meg. En fantastisk fyr, og en utrolig fotballspiller. Det var naturlig at jeg tok en prat med ham før jeg kom her, og han ga med mange gode råd før jeg tok den endelige avgjørelsen, sier Gerrard.

Midtbanespilleren har fått drakt nummer 8 i sin nye klubb - det samme som han hadde i Liverpool. Han blir også gjenforent med en gammel lagkamerat fra sin tid på Merseyside.

– At Robbie Keane er her har hjulpet meg veldig. Han har introdusert meg til klubben og lånt meg solfaktor 50. Det føltes ut som første skoledag da jeg kom her, men Robbie har gjort at jeg følte meg komfortabel, sier Gerrard.

– Vil bli her så lenge som mulig

Den tidligere landslagskapteinen håper å fortsette karrieren en god stund til.

– Jeg ser fram til å bli her så lenge som mulig. Jeg elsker Liverpool, byen, og jeg vil savne den noen ganger. Jeg er en Scouser og jeg er stolt av det, men jeg vil gi barna mine en mulighet til å bo på et nytt sted.

Gerrard får trolig sin debut 17. juli, når LA Galaxy tar imot San Jose Earthquakes.

(NTB/TV 2)