VEKST: Ny partimåling viser at Ap-leder Jonas Gahr Støre kan være fornøyd. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
VEKST: Ny partimåling viser at Ap-leder Jonas Gahr Støre kan være fornøyd. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Ap-vekst på ny partimåling

Arbeiderpartiet går fram 3,1 prosentpoeng til 36,3 prosent på en partimåling som InFact har utført for VG. Høyre og Miljøpartiet De Grønne går mest tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høyres tilbakegang er på 1,7 prosentpoeng til 22,2 prosent. Fremskrittspartiet får 12,5 prosent på målingen , ned 0,2 prosentpoeng fra mai.

Kristelig Folkeparti får støtte fra 5,4 prosent av de spurte (-0,3), Venstre får 5,2 prosent (-0,5), og Miljøpartiet De Grønne faller 1,2 prosentpoeng til 3,8 prosent.

Sjekk utviklingen på TV 2s partibarometer

Foruten Ap er det kun Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet som går fram på målingen. SV er opp 0,2 prosentpoeng til 4,3 prosent og Sps oppslutning øker med 0,8 prosentpoeng til 6,8 prosent. Rødt står på stedet hvil med støtte fra 1,7 prosent av de spurte.

Feilmarginen på målingen er inntil 2 prosentpoeng.

Aps økende oppslutning på målingen kan knyttes til at stadig flere kvinner sier de vil stemme på Støres parti. Støre trekker nå 40 prosent flere kvinnelige velger enn mannlige, noe som blant annet kan skyldes at kvinner i større grad omfavner Støres standpunkt i spørsmålet om Syria-flyktninger, opplyser fagleder Knut Weberg i InFact. (©NTB)