FOKUSERT: Onsdag reiser Martin Ødegaard til Madrid for å starte oppkjøringen med den spanske storklubben. Her er 16-åringen avbildet under Statoils talentleir i Stavanger i juni, der han var med som både instruktør og foredragsholder. Foto: Carina Johansen/NTB
FOKUSERT: Onsdag reiser Martin Ødegaard til Madrid for å starte oppkjøringen med den spanske storklubben. Her er 16-åringen avbildet under Statoils talentleir i Stavanger i juni, der han var med som både instruktør og foredragsholder. Foto: Carina Johansen/NTB

<span data-lab-font-icon="icon-bullet" class="lab-font-icon icon-bullet" id="ext-gen2253"> </span>La Liga-ekspert: – En kardinalfeil å sende ham til Skottland

Ødegaard reiser til Madrid onsdag:
– Utlån er fortsatt aktuelt

Real Madrids oppkjøring nærmer seg. Agent Tore Pedersen sier at Martin Ødegaard etter planen skal delta på hele oppkjøringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til helgen starter Real Madrid sesongoppkjøringen.

Martin Ødegaard er med i pre-season-planene til storklubben, og ifølge Ødegaards agent, Tore Pedersen, kommer 16-åringen til å delta på hele oppkjøringen.

– Martin reiser til Madrid i dag for å starte oppkjøringen til sesongen med Real Madrid, skriver Pedersen i en tekstmelding til TV 2.

– Planen er at han skal delta på hele oppkjøringen?

– Ja, svarer agenten kontant.

– Det er fortsatt aktuelt med utlån
Helt siden overgangen fra Strømsgodset i januar, er det blitt spekulert i om Real Madrid kommer til å låne ut det norske supertalentet den kommende sesongen – eller om han blir værende.

Alle ryktene, skriveriene og uttalelsene fra diverse fotballeksperter og journalister har florert på så å si alle flater gjennom hele våren, og om det den ene dagen meldes at Ødegaard er en del av Real Madrid-trener Rafael Benítez' plan, kan man være sikker på at det den neste dagen meldes at samme mann vil leie ut unggutten.

– Ja, svarer en ordknapp Tore Pedersen på spørsmål fra TV 2 om det fortsatt er aktuelt med utlån den kommende sesongen.

Avslutter mot Vålerenga
I dag setter uansett Ødegaard kursen mot Spania og Madrid. Real Madrid starter etter planen oppkjøringen på fredag der de to første dagene skal være satt av til fysiske tester.

Søndag setter Cristiano Ronaldo, Martin Ødegaard og resten av stjernegalleriet seg på flyet til Australia der de spiller sin første av i alt sju treningskamper. Turneen starter mot Roma i Melbourne lørdag 18. juli og avsluttes mot Vålerenga i Oslo søndag 9. august.

Se Real Madrids sommerprogram i den grønne boksen!

TV 2 har så vidt vært i kontakt med Hans Erik Ødegaard i anledning Real Madrids kommende oppkjøring, men fotballpappaen er sparsom med uttalelsene.

– Jeg tror ikke vi har så mye å si angående dette, skriver han i en tekstmelding til TV 2.

Celtic trekkes frem i ryktespaltene
Etter Ødegaards debut mot Getafe i mai, er flere klubber blitt nevnt som mulige utlånsklubber for stortalentet, deriblant Villareal, Málaga, Real Betis, Getafe og Southampton.

Men den siste måneden er det en viss skotsk storklubb som er blitt trukket frem som den heteste kandidaten til å sikre seg Martin Ødegaards tjenester den kommende sesongen – i hvert fall i ryktespaltene.

Seinest på tirsdag meldte italienske Tutto Mercato at Celtic allerede hadde vunnet kampen om 16-åringen som følge av ungguttens nære forhold med tidligere Godset-trener Ronny Deila.

Slike rykter er det mange av – men i Spania har det roet seg, skal man tro C More-kommentator og La Liga-ekspert Petter Veland.

– Celtic-ryktene har ebbet helt ut i de spanske mediene. Det betyr imidlertid ikke at de er uten substans, men kjenner jeg Real Madrid rett – og hvis man hører på det ekspertene her nede sier – ønsker klubben at han skal bli værende i Spania, sier Veland, og legger til:

– Jeg mener det vil være en kardinalfeil å sende Ødegaard til Skottland der de spiller en helt annen type fotball enn i Spania. Joda, det kunne nok godt greit, og han hadde sikkert kommet tilbake til Madrid som en bedre fotballspiller. Men det er i Spania han skal bli god, og det er der han er nødt til å tilpasse seg seniorfotballen.

– Han kommer til å få mye spilletid
Veland er sikker på at Ødegaard vil få flust av sjanser til å vise seg frem for Benítez og Real Madrid i sesongoppkjøringen.

– Han kommer til å få mye spilletid. De skal spille så mange kamper, og jeg blir faktisk veldig overrasket dersom ikke Ødegaards starter minst én av kampene. Det at Benítez er helt ny og mest sannsynligvis bare har sett videoklipp av Ødegaard, er også en medvirkende faktor til at han nok kommer til å få spille mye.

– Er det slik å forstå at Benítez og klubben i løpet av den neste måneden skal vurdere om Ødegaard er god nok til å forsvare en plass i troppen eller om både ham og Real Madrid er best tjent med at han lånes ut?

– Benítez vil nok se nok av ham til å ta en riktig avgjørelse, ja. Hvis man ser litt snevert på det, så er jo Martin Ødegaard en av 27 spillere som per nå har kontrakt med førstelaget til Real Madrid. Denne bruttotroppen skal reduseres til 22 eller kanskje 23 mann i løpet av sommeren. Noen skal selges, andre skal leies ut. Det er ingen som helst tvil om at Ødegaard er god nok til å forsvare en plass blant de 27 som nå reiser på sommerturné. Hadde han ikke vært det, ville han ikke vært i klubben, sier Veland, før han presiserer:

– Sett med «enkle» øyne handler det i bunn og grunn om han er god nok til å være balnt de som er igjen når sesongen starter. Men det handler også om så mye mer. Komponering av troppen, antall spillere i hans posisjon, treningshverdag og kamparena, for å nevne noen av faktorene som spiller inn.