FRA ARNA-BJØRNAR TIL SUNDERLAND: Hilde Gunn Olsens (23) Arna-Bjørnar-karriere ble av den korte sorten. Etter en turbulent avslutning på tiden i Bergen, er 23-åringen nå klar for engelske Sunderland. Foto: Sunderland/Sunderland Echo
FRA ARNA-BJØRNAR TIL SUNDERLAND: Hilde Gunn Olsens (23) Arna-Bjørnar-karriere ble av den korte sorten. Etter en turbulent avslutning på tiden i Bergen, er 23-åringen nå klar for engelske Sunderland. Foto: Sunderland/Sunderland Echo

Hevder hun ble presset ut av Arna-Bjørnar. Nå er Hilde Gunn (23) klar for Sunderland

Keeper Hilde Gunn Olsen setter kursen mot England.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For nøyaktig én måned siden kom meldingen om at Arna-Bjørnar og keeper Hilde Gunn OIsen hadde blitt enige om å avslutte arbeidsforholdet.

Arna-Bjørnar opplyste den gangen i en pressemelding at Olsen var blitt informert om at klubben ønsket å hente en ny keeper i sommer, og at Olsen ikke kom til å få forlenget kontrakten som i utgangspunktet skulle vare ut 2015-sesongen.

Tirsdag melder engelske Sunderland Echo at Olsen er klar for spill for dem. Keeperen skal ha signert en kontrakt på et halvannet år for klubben.

– Sunderland Ladies har fått på plass en toppspiller i norske Hilde Gunn Olsen, skriver avisen.

Trøblete Arna-Bjørnar-exit
Olsen kom til Arna-Bjørnar fra svenske Linköping i vinter, og i starten av sesongen var hun førstevalget mellom stengene til Toppserie-klubben. I de to siste seriekampene før kontrakten ble terminert ble hun imidlertid vraket til fordel for 17 år gamle Benedicte Håland, skrev BA som omtalte saken først.

Noen dager etter at nyheten om det avsluttede arbeidsforholdet kom, viste det seg at prosessen nok hadde flere sider enn det som først hadde kommet frem.

I en ny BA-sak, publisert tre dager etter den første, sa Hilde Gunn Olsen følgende:

– Jeg har følt meg presset og trakassert til å avslutte kontrakten. Det har vært vondt. En enkel utgave av BA ville ikke vært nok til å beskrive hvor negativ jeg er til Arna-Bjørnar akkurat nå. Jeg synes klubben har opptrådt uprofesjonelt, svært uærlig og direkte slemt, tordnet 23-åringen.

– Vil svare at Bergen er en dårlig idé
Videre sa Olsen at det i etterpåklokskapens navn var en dårlig idé i det hele tatt å flytte til Bergen.

– Etterpåklokskap er lett. Hvis noen andre profesjonelle fotballspillere spør meg nå, så vil jeg svare at Bergen er en dårlig idé. Arna-Bjørnar er en særdeles dårlig idé. Bergen egner seg best for bergensere. Jeg ber til Gud om mental beskyttelse for Kenneth Udjus, sa Olsen til BA.

Verken Arna-Bjørnars trener eller intern styreleder for laget ønsket å kommentere Olsens uttalelser i etterkant.

Sunderland-treneren: – Hilde er en fantastisk signering
Styreleder i Arna-Bjørnar Siv Lekven hadde derimot en kort kommentar.

– På generelt grunnlag kan jeg si at vi i Arna-Bjørnar forholder oss til tilbud og kontrakter av skriftlig karakter. Utover det vil ikke vi uttale oss til media om forhold som vi oppfatter er av personalmessig art, sa Lekven.

Nå er Olsen uansett altså klar for Sunderland, som spiller i den øverste divisjonen i England.

– Hilde er en fantastisk signering for oss. Det er en sann glede å ønske henne velkommen, sier Sunderland-trener Carlton Fairweather til Sunderland Echo.