BEGRAVET: Tirsdag ble den drepte 17-åringen Lisa Holm begravet i Säters kirke utenfor Skövde i Sverige. FOTO: THOMAS JOHANSSON / SCANPIX
BEGRAVET: Tirsdag ble den drepte 17-åringen Lisa Holm begravet i Säters kirke utenfor Skövde i Sverige. FOTO: THOMAS JOHANSSON / SCANPIX

Presten konfirmerte Lisa (17), i dag ledet han begravelsen:

– Hun var full av optimisme og selvtillit

For tre uker siden ble hun funnet drept i en låve. Tirsdag sa venner og familie farvel til 17-åringen Lisa Holm for siste gang. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ble den svenske syttenåringen Lisa Holm begravet i Säters kirke utenfor hennes hjemby Skovde i Sverige. 

Kirken var ifølge svenske medier full, og rundt 200 fulgte begravelsen via en storskjerm utenfor kirken. «Det fantes ikke en ledig plass,» skriver Expressen.

Det var Lisas familie som ønsket at flest mulig skulle få følge begravelsen, skriver avisen videre. 

Ville studere i Australia

Prest Lasse Tullberg ledet begravelsen. Han var den samme som konfirmerte Lisa for få år siden. 

– Hun var en jente som var full av optimisme og selvtillit. Hun visste at hun ønsket å flytte til Australia for å studere, og hun hadde en tro på livet. At dette vil skje med henne ikke var på kartet, sa prest Lasse Tullberg til Expressen før begravelsen.

– Dette er ikke noe som skal behøve å skje i vårt land. At dette spøkelset skal opptre i Blomberg, paradis på jord, fortsetter presten. 

Forsvant

Lisa Holm ble sist sett i live søndag 7. juni da hun skulle dra fra kafeen hun jobbet på i Blomberg utenfor Lidköping.

Like før hun var ferdig på jobb, sendte Lisa en SMS til foreldrene sine som fortalte at hun skulle kjøre hjem på mopeden sin. Hjemturen til Skövde skulle ta omkring én time.

Da Lisa ikke kom hjem dro foreldrene for å lete etter henne. De fant mopeden med nøklene i tenningen.

Det ble satt igang en storstilt leteaksjon etter jenta, hvor både politiet og frivillige deltok. Natt til 13.juni ble 17-åringen funnet drept i en låve ikke langt fra kafeen hun jobbet, og to brødre ble pågrepet av politiet. 

Forrige uke ble den yngste av brødrene løslatt fra varetekt