PUNKTERING ØDELA: Mekanisk trøbbel strupet Alexander Kristoffs ambisjoner om seier. Nå ser nordmannen frem til de kommende etappene. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix FOTO: JUNGE, HEIKO /
PUNKTERING ØDELA: Mekanisk trøbbel strupet Alexander Kristoffs ambisjoner om seier. Nå ser nordmannen frem til de kommende etappene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix FOTO: JUNGE, HEIKO /

Treneren ikke bekymret for uheldige Kristoff

– Nå kommer det tre etapper Alex kan vinne, sier Stein Ørn til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff hadde maks uflaks på tirsdagens brosteinsetappe i Tour de France. Med 35 kilometer igjen fikk Katjusja-rytteren problemer på verst tenkelig tidspunkt.

Punkterte ut av dansen
En punktering gjorde sitt til at nordmannen aldri fikk muligheten til å kjempe om seieren på etappen som ble vunnet av Tony Martin.

– Jeg traff en asfaltkant ganske hardt med framhjulet. Først trodde jeg ikke at jeg hadde punktert, men 200 meter seinere merket jeg at jeg syklet på felgen, og da ble det naturligvis vanskelig, sier Kristoff til TV 2.

– Det var surt, men nå ble det jo uansett ikke en samlet spurt. Så da hadde det nok blitt tøft.

Tre seiersmuligheter på tre dager
Kristoff kom i mål over seks minutter bak Martin. Nå vil en av 2015 beste syklister slå tilbake.

– Det har ikke gått veien så lang i Tour de France. Men nå kommer det noen litt mer normale etapper, så da får vi se…

For i de tre neste dagene kommer det etapper som favoriserer kraftspurtere som nettopp Kristoff. Etappene til Amiens, Le Havre og Fougères vil legge kampen om sammendraget til side for en liten stund når fokus dreies mot feltets raskeste.

Stein Ørn, Kristoffs trener og stefar, tror rittet vil bli mer kontrollert i de kommende dagene under styring spurtlagene.  

– Nå kommer det tre etapper der Alex kan vinne. Det er ingenting i prestasjonene så langt som tilsier at han ikke er i form. Du så hvor lett han kjørte seg frem på det andre brosteinspartiet i dag, men så fikk han trøbbel på neste. Dette dreier seg mer om dynamikken i Tour de France. Man må huske på at i fjor vant han ikke sin første etappe før den andre uken, sier Kristoffs trener og stefar, Stein Ørn, til TV 2.

Men selv om det på papiret ser ut til at Kristoff, Cavendish, Greipel, Sagan & Co. skal gjøre opp om seierne, har Ørn noen bekymringer før de tre kommende dagene.

– Onsdag er det forventet spurt, men sidevind kan bli et problem. Torsdag er det en ganske kraftig stigning opp mot mål som er vanskelig å forutsi. Det avhenger av hvordan det blir kjørt inn i bakken. Bakken er hard - kanskje for hard for Alex. Fredag er det forventet at det blir massespurt, sier Ørn.

Selv er ikke Kristoff, som ikke har hatt hellet med seg i de hendelsesrike åpningsdagene av Tour de France, bekymret.

– Formen kommer. På dager som i dag kan man ikke diskutere formen. En punktering er uflaks, men det er vel kanskje slik at når formen ikke er helt på topp, så har man litt uflaks. Og så motsatt hvis man er i form. Da har man gjerne litt flaks. Er man i en dårlig stim, så fortsetter kanskje den. Vi prøver igjen i morgen.

– Er du der du skal være?

– En punktering kan skje hvem som helst…

– Sagan kommer til å ta trøyen
Kampen om den grønne trøyen er en kamp Kristoff virker å ha gitt opp. Han brukte ikke krefter på den innlagte spurten på tirsdagens etappe.

– Vi får se, men akkurat nå er ikke den grønne trøyen en prioritet i det hele tatt, sier Ørn.

Greipel leder for øyeblikket poengkonkurransen med 84 poeng. Sagan følger seks poeng bak. Kristoff har bare samlet ti poeng.