Bare nesten for Boasson Hagen da Tony Martin vant

MTN-Qhubeka-rytteren kjørte inn til femteplass på knalltøff etappe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Edvald Boasson Hagen var meget toneangivende og viste seg fremme i front flere ganger på den knalltøffe brosteinsetappen, men nordmannen klarte ikke å henge med da avgjørelsen falt.

«Panservognen» seiret
Tony Martin, verdens beste temporytter med kallenavnet «Panservognen», stakk av med tre kilometer igjen og kjørte inn til etappeseier og gul trøye. Boasson Hagen måtte ta til takke med femteplassen i spurten i det som var igjen i hovedfeltet bak John Degenkolb, Peter Sagan og Greg Vanavermaet.

– Jeg var med foran der, men så gikk jo Tony (Martin). Spurten ble for lang, men jeg måtte prøve. Det føltes bra i dag, beina var bedre enn på lenge, sier Boasson Hagen til TV 2.

– Jeg så Tony gikk, men da var det allerede for seint. Femteplass er ikke akkurat noe å rope hurra for, men det kjentes greit i dag.

Se Tony Martin vinne etappen i videovinduet øverst på siden!

– Er så glad
Seieren og gul trøye smaker nok godt for Tony Martin som to dager på rad har mistet muligheten til gul trøye med ett fattig sekund. Tirsdagens triumf er ekstra imponerende når man tar med at Martin punkterte og måtte bytte sykkel før det siste brosteinspartiet. Tyskeren kom i mål på lagkamerat Matteo Trentins sykkel.

– Etter punkteringen begynte jeg å tenke på de andre etappene. Men mot slutten ble alle sittende å se på hverandre og ingen ville dra. Jeg bestemte meg for å ta sjansen og på en eller annen måte fant jeg krefter, sier Martin.

– Jeg vet ikke helt hva som skjedde bak. Jeg var nervøs. Jeg vet ikke hvor mange watt jeg tråkket – kanskje mer enn jeg noen gang har gjort. Nå er jeg så glad. Tusen takk til hele laget. 

Etappeseieren var Etixx-Quick Step-rytterens femte i Tour de France.

Surt for Kristoff
Alexander Kristoff satt bra med fremme i feltet da de verste brosteinspartiene kom, men en punktering drøyt 35 kilometer før mål spolerte vinnermulighetene. Med hardkjøret i front på de trange brosteinspartiene klarte Kristoff aldri å kjøre seg tilbake til tetgruppen.

De største sammenlagtfavorittene kom seg gjennom etappen uten de store tidstapene – alle bortsett fra Thibaut Pinot. Franskmannen fikk trøbbel med sykkelen på et av brosteinspartiene og måtte slippe frontgruppen. Pinot kom i mål hele tre minutter og 23 sekunder bak etappevinneren.

Chris Froome, Nairo Quintana, Vincenzo Nibali og Alberto Contador trillet alle i mål tre sekunder bak Martin.