NÆRMER SEG ANFIELD: Christian Bentekes overgang til Liverpool kan være like om hjørnet. FOTO: ANDREW MATTHEWS
NÆRMER SEG ANFIELD: Christian Bentekes overgang til Liverpool kan være like om hjørnet. FOTO: ANDREW MATTHEWS

Fotballryktene: – Liverpool aktiverer Bentekes utkjøpsklausul

...mens Arsenal har innledet samtaler med Barcelona-stjerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dag sju av overgangsvinduet er her, og det koker godt på ryktebørsen rundt omkring i Europa. 

Fellesferien er godt igang, og hva passer ikke bedre enn å kose seg med det ferskeste av det ferske på solsengen?

Vi starter på Anfield, hvor det endelig ser ut til at Brendan Rodgers har bestemt seg for hvordan han skal løse Liverpools angrepsfloke. Ifølge Daily Express skal Liverpool-sjefen være klar til å aktivere Christian Bentekes utkjøpsklausul på drøye 350 millioner kroner. Den belgiske kraftspissen skal være under lupen til både Arsenal og Tottenham, og nå ønsker Rodgers å slå rivalene i jakten. Benteke skal også ha innrømmet at han helst ønsker å dra til Merseyside.

En potensiell tiende signering for sesongen må nødendigvis føre til at spillere også forsvinner ut portene på Anfield. Sagaen om Raheem Sterling har pågått siden 20-åringen avslo en ukelønn i millionklassen, men fremdriften i en eventuell avklaring rundt ungguttens fremtid har latt vente på seg. Ifølge Telegraph skal det dog ikke stå på de økonomiske gevinstene en eventuell overgang vil føre med seg for lynvingen. Avisen skriver nemlig at om Manchester City imøtekommer Liverpools krav på 600 millioner, vil Sterling selv motta rundt 50 millioner av agentens honorar. Det gjør neppe Sterlings motivasjon til å forlate Anfield noe mindre.

Og når det ser ut til at Benteke glipper, har ikke Arséne Wenger ligget på latsiden i jakten på andre alternativer. Etter at Luis Suárez ankom Barcelona, har Pedro som oftest måttet nøye seg med sporadiske innhopp. Nå ønsker Arsenal å benytte sjansen til å gi den spanske landslagsvingen mer spilletid. Independent skriver nemlig at London-klubben allerede har startet innledende samtaler med katalanerne om en overgang for 27-åringen. Dermed kan det være duket for en gjenforening med sin gamle lagkamerat Alexis Sánchez - et samarbeid Gunners-fansen sannsynligvis vil få vann i munnen av.

Så til nok en potensiell godbit for Arsenal-fansen. En nåværende lagkamerat av Sánchez, riktignok på det chilenske landslaget, er Arturo Vidal. Nå melder Metro at «The Gunners» endelig har fått grønt lys fra Juventus i å starte prosessen rundt en potensiell overgang. London-klubben har blitt sterkt koblet til midtbanemotoren i flere uker, og nå ser det altså ut til at en konklusjon er like om hjørnet.

Toby Alderweireld er en ettertraktet herremann. Så ettertraktet at Southampton nå er forberedt til å gå rettens vei for å sikre seg belgierens tjenester. Tottenham har nemlig blitt enige med Atletico Madrid om overgangssum for midtstopperen. Problemet er bare at Southampton hadde en klausul om å kjøpe 26-åringen for drøye 80 millioner kroner - en klausul den spanske storklubben ikke klarte å kansellere i tide. Talksport skriver at Atletico hadde en mulighet til å bryte klausulen ved å betale Southampton 20 millioner kroner, men den spanske storklubben ha vært for sent ute med å benytte seg av rettigheten. Midtstopperen var en viktig bidragsyter til sørkystklubbens imponerende fjorårssesong, og nå ønsker Ronald Koeman å ta alle midler i bruk for å forlenge 26-åringens opphold på St. Mary's. 

En som lenge har vært linket vekk fra Southampton er Morgan Schneiderlin. Nå har Koeman bekreftet på en pressekonferanse at Manchester United har kommet med et bud på franskmannen, men at det var for lavt. Så gjenstår det å se om Louis van Gaal er villig til å møte kravene til ledelsen hos de rød- og hvitstripede.

Om Alderweireld glipper for Spurs, har Mauricio Pochettino flere jern i ilden på overgangsmarkedet. Det seneste målet skal være Yannick Ferreira Carrasco. 21-åringen var lysende for Monaco i fjorårets Champions League, noe som også gjenspeiles i franskmennenes krav for unggutten. Tottenhams første bud på 130 millioner ble ledd bort - for å sikre seg den hurtige belgieren må det legges nesten det dobbelte på bordet, melder Daily Star.

David de Gea har blitt koblet til Real Madrid i en liten evighet, virker det som. Nå skal 24-åringen derimot ha bekreftet at han vil returnere til Manchester for pre-season mandag ifølge spanske Cautro. Dermed er ikke engelske medier like overbeviste om at det blir en overgang til den spanske hovedstaden for Uniteds sisteskanse.

Louis van Gaal vil likevel ikke ta noen sjanser, og ifølge Daily Mirror skal United-sjefen ha pekt seg ut Stoke-keeper Asmir Begovic som en potensiell erstatter. Problemet er bare at Chelsea også ønsker seg bosnerens underskrift - men en potensiell førstevalgsrolle på Old Trafford frister kanskje mer enn en benketilværelse bak Thibaut Courtois hos de blå.

Uansett hvem som vokter buret hos de røde djevlene neste sesong, var det forrige sesong tydelig at det trengs en real oppstramming - om ikke også forsterkning - i den bakre fireren for van Gaal. Sergio Ramos har seilet opp som en het kandidat til å lede linjen for de røde, men nå har fokuset blitt flyttet over på Matteo Darmian. 25-åringen står med 14 A-landskamper for de azurblå, og blir sett på som en fremtidig krumtapp for Antonio Contes mannskap. Nå skal hans arbeidsgiver Torino ifølge Metro ha gitt United frist til førstkommende søndag med å fullføre en avtale.

Charlie Austin var ett av få lyspunkter for QPR forrige sesong. Spissen, som fant nettet hele 18 ganger, er ønsket av flere Premier League-klubber og har gjort det klart at han ønsker å bli i det gjeveste selskap. Problemet er bare at QPR vil ha mye penger for hans tjenester. Veldig mye penger. Chris Ramsey har uttalt at Austin ikke vil forlate Loftus Road for mindre enn 15 millioner pund - drøyt 200 millioner kroner. Newcastle, en av de som har vist størst interesse for 26-åringen, er derimot ikke villige til å gi mer enn 150 millioner. Hovedgrunnen skal være en lei skulder, som blant annet gjorde at Austin ikke bestod en medisinsk sjekk hos Hull i 2013. Skulderskaden skal også ha vært grunnen til at han misset deler av opprykkssesongen året etterpå. Den nyinnsatte sjefen på St. James' Park, Steve McClaren, skal likevel være såpass desperat etter å sikre seg Austin at QPR fortsatt har forhåpninger om å få innfridd kravet.

Også utenfor landegrensene er Newcastle på jakt etter forsterkninger. Og når det gjelder Georginio Wijnaldum, virker en overgang å være langt nærmere enn hva Austin gjelder. 24-åringen, som imponerte på midtbanen til Nederland under fjorårets fotball-VM i Brasil, skal nemlig ha blitt utelatt fra PSVs pre-season-stall ifølge Telegraph. Dermed ligger alt til rette for at mannen som nettet 16 ganger for forrige sesongs nederlandske seriemestere blir å se i svart og hvitt innen nær fremtid.

En annen mann som gjorde seg bemerket i en ellers helsvart QPR-sesong var Matt Phillips. 24-åringen, som på et punkt forrige sesong lå helt i Europa-toppen på assist-statistikken, skal være et mål for West Bromwich. Men også vedrørende Phillips er QPR kravstore. Tony Pulis har allerede fått en bud på i underkant av 100 millioner blankt avvist. Kravet fra de blå- og hvitstripede skal være 130 millioner.

Helt til slutt tar vi med en liten godbit fra Italia. Tidligere Viking-spiller Birkir Bjarnason skal nemlig være på vei til Palermo ifølge overgangsorakelet Gianluca Di Marzio. Kontraktsforhandlingene med en annen Serie A-klubb, Torino, skal nemlig ha kjølnet. Islendingen skal også ha blitt linket til den sveitsiske storklubben Basel, men virker å være mest interessert i å bli i Italia.