Kaggestad mener Tony Martin ble snytt for gul trøye 

TV 2-eksperten mener det var feil å gi Chris Froome samme tid som Joaquin Rodriguez.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tourmanager nå!

Mur de Huy (TV 2): For andre dag på rad måtte en skuffet Tony Martin se den gule ledertrøyen i Tour de France glippe. Tyskeren syklet i mål på 26. plass, 40 sekunder bak vinneren Joaquin Rodriguez og Chris Froome.

Siden Froome fikk seks bonussekunder for 2. plassen gikk han forbi Martin i sammendraget med ett sekund. Men Froome skulle aldri hatt den gule trøyen etter dagens etappe, mener Johan Kaggestad.

– Burde ikke fått samme tid
Han mener det var feil av arrangøren å gi Froome samme tid som Rodriguez. 

– Jeg mener Tony Martin ble snytt for den gule trøyen. Jeg har sett mange sykkelritt. Når det er så mye vann mellom båtene som det var mellom Froome og Rodriguez burde de ikke fått samme tid. Froome var ikke på bakhjulet til Rodriguez. Det burde vært et sekund eller to. Tony Martin mistet den gule trøyen, sier Kaggestad.

Det trodde også Etixx-Quick Step umiddelbart etter målgang. Sportsdirektør Rolf Aldag spurte rittkommisærene om avstanden mellom Froome og Rodriguez. Svaret han fikk var at det var 93 hundredeler mellom bakhjulet til Rodriguez og forhjulet til Froome. Derfor fikk de to samme tid.

– Kollektiv fuckup
Også på den 2. etappen søndag hadde Tony Martin los på den gule trøyen. Da spurtet Fabian Cancellara forbi Mark Cavendish og tok de nødvendige bonussekundene for å passere tyskeren i sammendraget.

– Det var en kollektiv fuckup. Alt ble ødelagt de siste 500 meterne, sier sportsdirektør i Etixx-Quick Step Brian Holm.

– Det er ergerlig for Tony å miste trøyen med ett sekund, men det var ikke mer i ham i dag, fortsetter han.

Martin kjempet det han hadde for å ta den gule trøyen, men stigningen opp Mur de Huy ble for tøff.

– Det var nok en skuffelse, men det var ikke min dag. Jeg hadde dårlige bein, sier Martin til TV 2.

Kaggestad tror tempokanonen kan få sin revansje på 4. etappe.

– Nå tror jeg Etixx tenker at verden er imot dem. Men de må ikke gi seg. Tony Martin er en vesentlig bedre brosteinsrytter enn Chris Froome, sier Kaggestad.