Kristoff kritisk til Tour-arrangøren: – Forstår ikke hvorfor vi måtte stoppe

Alexander Kristoff forstod lite av beslutningen om å nøytralisere mandagens dramatiske etappe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tourmanager nå!

Mur de Huy/Bergen (TV 2): Det ble som ventet en forrykende avslutning på mandagens Tour de France-etappe, der Alexander Kristoffs lagkamerat, Joaquin Rodriguez klatret opp til seier på Mur de Huy.

Tidligere på etappen ble det dessverre dramatikk av en annen sort, da en forferdelig massevelt sendte flere ryttere rett ut av årets Tour.

Omfanget av velten var såpass stor at arrangørene valgte å nøytralisere etappen for en stund, slik at skadene kunne pleies og rytterne fikk summe seg. Alle ambulansene og det medisinsk personellet var også opptatte ved krasjstedet, noe det kreves skal følge feltet til enhver tid.

– Mange lurte på hvorfor

Kristoff var ikke involvert i velten, men var likevel kritisk til Tour-arrangørens beslutning om å midlertidig nøytralisere rittet.

– Det var velt i går også. Det er rart at vi skal stoppe i dag, men ikke i går. Vi har ikke fått noen forklaring, sier han til TV 2.

– Jeg satt egentlig greit med, men siden alle veltet hadde jo utskillingen allerede skjedd. Det var slik utskillingen skjedde i går også. Men i dag skulle vi plutselig stoppe. Det synes jeg er rart, sier Kristoff.

28-åringen var ikke den eneste i feltet som lurte på hva som skjedde.

– Det var mange som lurte på hvorfor vi stoppet. Det skjer velt hver dag. Det var en stygg velt, men det skjer ofte stygge velter uten av vi stopper, sier Kristoff.

Han forstår godt argumentet om at ambulansen måtte være med feltet, men mener likevel beslutningen ikke var den beste.

– Det skal være ambulanse bak, men det blir feil for de som sitter med. I går skjedde det samme og det var mange som røk ned. Det ble splittelser etter krasjen i går også, og da blir det urettferdig at vi skal stoppe i dag men ikke i går, sier Kristoff.

Se og følg alle etappene direkte i vårt nye livesenter!

– Glad jeg slapp unna

Katjusja-stjernen priset seg uansett lykkelig over at han unngikk skader etter den dramatiske Tour-dagen.

– Jeg er glad for at jeg slapp unna. Jeg var ganske redd da vi kjørte nedover der. Det var først en stygg velt litt oppe i bakken, men folk bare fortsatte å kjøre som gale. Så skjedde det en ny velt til venstre for meg. Jeg var ganske redd, men heldigvis klarte jeg å holde meg unna, forteller han.

Kristoff gledet seg uansett over at lagkameraten Rodriguez klatret inn til årets første etappeseier til Katjusja.

– Det letter trykket på laget. Nå har vi fått en etappeseier her, og da har vi allerede hatt suksess. Nå er det bare å senke skuldrene, sier han.

– Skulle egentlig spurte om poeng

Det var ingen som forventet at Kristoff, eller noen av de andre spurterne skulle henge med opp Mur de Huy. Det var likevel litt rart at nordmannen ikke var med da flere av konkurrentene spurtet om grønne poeng på den innlagte mellomspurten.

Kristoff har forklaringen.

– Jeg skulle egentlig spurte om grønne poeng, men jeg havnet for langt bak igjen. Det var surt, for jeg følte meg bra, sier han.

Nå gir han mer eller mindre opp drømmen om poengtrøyen i Paris.

– Ja, jeg tror det nå. Det begynner å bli langt opp. Jeg får heller fokusere på etappeseirer, sier Kristoff.