Oslo  20150706.
FNs generalsekretær Ban Ki-moon (midten), statsminister Erna Solberg og Rwandas president Paul Kagame deltok i en videokonferanse med FN i New York mandag ettermiddag.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix FOTO: BRAASTAD, AUDUN /
Oslo 20150706. FNs generalsekretær Ban Ki-moon (midten), statsminister Erna Solberg og Rwandas president Paul Kagame deltok i en videokonferanse med FN i New York mandag ettermiddag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix FOTO: BRAASTAD, AUDUN /

Ban: – Tusenårsmålene redder liv

FNs generalsekretær Ban Ki-moon fastslår at arbeidet for å nå tusenårsmålene har reddet millioner av liv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Rapporten bekrefter at den globale innsatsen for å nå målene har reddet millioner av liv og forbedret levekårene for enda flere millioner av mennesker, sa Ban Ki-moon under den offisielle lanseringen av en ny framdriftsrapport om arbeidet med tusenårsmålene mandag.

– Vår innsats viser at det virker å sette seg mål, sa han.

Ban uttalte seg via videolink fra Oslo, der han mandag har deltatt på en utdanningskonferanse sammen med blant andre statsminister Erna Solberg (H) og Rwandas president Paul Kagame.

Ifølge Ban blir 2015 stående som et skille for menneskeheten. Han viste til at fristen for å nå tusenårsmålene utløper i år, samtidig som verdens ledere i september skal vedta et nytt sett med bærekraftsmål som skal erstatte disse.

Tusenårsmålene ble vedtatt i 2000, og FN har valgt å måle framskrittene over 25 år mot situasjonen i 1990. (©NTB)