Forferdelig massevelt sendte flere ryttere ut av Tour de France

– Det ser ut som en krigssone, sier en rystet Johan Kaggestad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se den stygge massevelten i videovinduet øverst!

En svært stygg massevelt sendte flere ryttere rett ut av årets Tour de France på mandagens etappe.

Uhellet skjedde med vel 50 kilometer igjen da en FDJ-rytter fikk i asfalten på en flat og rett strekke. Velten dro med seg en rekke andre ryttere, som ble spredt rundt i veibanen og grøfta.

Flere ryttere ble også sendt rett inn i en lyktestolpe som sto i grøftekanten.

Flere profilerte navn som Tom Dumoulin, Simon Gerrans og William Bonnet måtte bryte på flekken, mens sammenlagtleder Fabian Cancellara også gikk rett i grøfta.

– Brøt skulderen tilbake på plass

Alexander Kristoffs lagkamerat i Katjusja, Dimitrij Kozontsjuk, måtte også bryte dagens etappe, mens Laurens ten Dam – som opprinnelig ble meldt som ute av rittet – likevel er tilbake feltet. Nederlenderens skulder ble slått ut av ledd, men ifølge rapportene «brøt han den tilbake» og fortsatte på sykkelen.

Cancellara fortsetter, men sliter åpenbart stort med smerter i kroppen.

– Det har vært en forferdelig velt her! Det ligger syklister strødd i veikanten. Bonnet gikk først i asfalten, og så fulgte resten etter. Det ser ut som en krigssone, sier TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad.

– Dette er ordentlig fælt. Flere har brutt, og det er kaos her nå. Bildene av Bonnet så ikke bra ut. Det gikk fullstendig galt, dette. Cancellara har gått ned, Rui Costa… Enormt mange ryttere har gått ned. Dette er meget alvorlig, sier en rystet Kaggestad.

Se og følg avslutningen på dagens etappe i vårt livesenter!

– Jeg blir uvel

Kommentatorkollega Christian Paasche var også preget av hendelsen.

– Jeg blir uvel av å se disse bildene. Vi krysser fingrene og ber til høyere makter om at ikke altfor mange er så skadet at de må bryte, sier han.

Omfanget av velten var såpass stor at arrangørene valgte å nøytralisere etappen for en stund, slik at skadene kunne pleies og rytterne fikk summe seg. De måtte også stoppe rittet, ettersom alle ambulansene og det medisinsk personellet var opptatte ved krasjstedet. 

Etappen er nå i gang, men rytterne tar det veldig pent og pyntelig.

Det er foreløpig ingen rapporter om at Edvald Boasson Hagen eller Alexander Kristoff var involverte i velten.

Kristoffs lojale spurtopptrekker Marco Haller gikk imidlertid i bakken og hadde tydelige smerter mens han lå i grøfta.