KAN TA SIN TREDJE MAJORTITTEL: Suzann Pettersen ser lyst på fremtiden og har ingen planer om å legge golfkøllene på hyllen. Foto: Getty Images/Scott Halleran
KAN TA SIN TREDJE MAJORTITTEL: Suzann Pettersen ser lyst på fremtiden og har ingen planer om å legge golfkøllene på hyllen. Foto: Getty Images/Scott Halleran

Tutta til TV 2: – Har overhodet ingen planer om å gi meg

Torsdag starter Suzann Pettersen (34) jakten på sin tredje  majortittel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Målet er å vinne, svarer Suzann Pettersen kontant på spørsmål om hvilke forventninger hun har til helgens US Women's Open i Lancaster, Pennsylvania.

34-åringen har vært profesjonell golfspiller i 15 år. Det store internasjonale gjennombruddet kom i 2007 da Tutta vant hele fem LPGA-turneringer inkludert én majorturnering.

Totalt har det norske golfstjernen vunnet 15 LPGA-turneringer, derav to major-turneringer. Den andre og foreløpig siste majortittelen sikret Pettersen seg i 2013.

– Man må stole på seg selv
Etter en liten «downperiode» i 2014 og begynnelsen av 2015, der hun slet med skader og rufsete form og der hun gikk nesten 600 dager uten å vinne en eneste LPGA-turnering, er hun nå på full fart tilbake mot toppen.

I begynnelsen av juni stod hun omsider øverst på pallen i en LPGA-turnering da hun vant i kanadiske Cambridge.

– Jeg fikk en bekreftelse på det jeg egentlig visste fra før – nemlig at formen er god og at ting fungerer, sier Pettersen til TV 2 og legger til:

– Man må stole på seg selv og vite at det en driver med er riktig. Jeg har også veldig mange flinke mennesker rundt meg. Man må lytte både til dem og til seg selv. Gjør man det, fungerer ting bedre.

– I golf har man alderen på sin side
Hun har et klart mål om å kjempe i toppen i Lancaster til helgen. Vinner hun, blir det hennes tredje majortittel.

– I majorturneringer er målet alltid å vinne. Jeg håper på noen gode dager, sier Tutta, som ikke har noen planer om å gi seg som profesjonell golfspiller med det første.

– Golf er annerledes enn for eksempel tennis. I golf har man alderen på sin side, og man blir gjerne bare bedre dess eldre man blir. Man trenger heller ikke stresse i ung alder for å bli best fortest mulig. Akkurat det er en av de viktige nøklene, påpeker Pettersen.

– Hvor lenge har du tenkt å fortsette?

– Jeg kan spille så lenge jeg vil. Så lenge jeg føler at jeg holder et høyt nok nivå, kommer jeg til å fortsette. Jeg har overhode ingen planer om å legge køllene på hyllen. Jeg føler vel egentlig at jeg har de beste årene foran meg. Pilen peker oppover nå, og det er kult å spille golf.

– Forbereder meg ikke annerledes til OL
Neste år er golf igjen med på OL-programmet. Pettersen gleder seg til å representere Norge i Rio, men har foreløpig ikke begynt å tenke så altfor mye på det som skal skje i Brasil.

– Det er ikke så enkelt for oss golfere, det. Det er ingenting som heter «mesterskap-sesong» eller «OL-sesong» for oss. De store turneringene kommer på løpende bånd, og jeg kommer nok ikke til å forberede meg noe annerledes til OL enn det jeg gjør til andre store turneringer. Men for all del, OL blir moro, sier Pettersen.