Fantastisk Larsen-perle i Brann-seier

Kristoffer Larsen ble dagens helt i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brann-Kristiansund BK 2-1

Videosammendrag av kampen kommer ser du øverst!

Saken oppdateres!

Etter én praktfull og én iskald scoring – begge signert Kristoffer Larsen – var det Brann som gikk seirende ut av tabellnabo-oppgjøret mot Kristiansund.

Men tross at de måtte klare seg meg én mann mindre på banen, ga gjestene fra Nordmøre aldri opp og holdt Brann noenlunde unna, helt til det gjenstod fem minutter.

For da skulle hjemmelaget fått godkjent sin tredje scoring for kvelden, men dommer Anders Gjermshus fikk ikke med seg at flikken fra Erdin Demir var langt over mållinjen.

Se Brann bli snytt for scoring lengre nede i artikkelen.

– Dette var definitivt ingen stor kamp av oss, men vi gleder oss over de tre poengene. Vi vinner fortjent til slutt, og vi er tålig fornøyde med 2. omgangen. 1. omgang er derimot ikke bra, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til TV 2, som legger til at det ikke blir noe særlig med ferie for Brann-spillerne, selv om det er nesten tre uker til neste kamp.

– Vi skal ikke på ferie. Vi må springe og trene hardt fremover, sier Nilsen.

Kristiansund-trener Christian Michelsen sier det at laget hans ble redusert til ti mann var en sterkt medvirkende årsak til at det gikk som det gikk.

– Det ble for tungt med ti mann. Vi legger ned en god innsats, men det røde kortet preger oss. Det er ikke enkelt å spille på Brann stadion med én mann mindre på banen, sier Kristiansund-treneren.

Kristiansund hvassest innledningsvis
En halvsjanse fra Brann og et par nesten-brølere fra Brann-keeper Alex Horwath – som fort kunne resultert i Kristiansund-scoring(er) – var det de ikke altfor mange fremmøtte på stadion i Bergen fikk servert i løpet av det første kvarteret.

Det var gjestene i hvitt, anført av to aggressive og jagende angripere i Tor Erik Torske og Torbjørn Agdestein, som virket farligst innledningsvis, mens Brann på sin side fremstod noe nervøse og famlende.

Volleyperle fra Larsen og rødt kort til Kristiansund
Men like før kampuret på Brann stadion bikket halvtimen skulle det smelle fra hjemmelaget. Nærmest med ryggen mot mål, dunket Kristoffer Larsen til på hel volley, og et lite sekund seinere kunne 23-åringen konstatere at perlemålet var et faktum.

Brann ledet 1-0, bergenserne gliste bredt på tribunen, og i det 38. minuttet skulle hjemmefansen få desto mer å juble for.

Kristiansunds Stian Gregersen felte målscorer Kristoffer Larsen ute med corner, dommer Anders Gjermshus viste Gregersen det gule kortet for andre gang, og dermed måtte den Molde-utlånte midtbanespilleren se resten av oppgjøret fra tribuneplass.

Utlignet med ti mann
Men nordmøringene hadde på ingen måte tenkt å gi opp, og like før pause kom utligningen. Torbjørn Agdestein brente «alle sjansers mor» alene med Horwath i Brann-buret, men på returen dukket Dan Peter Ulvestad opp og satte inn 1-1.

Ulvestad og co skulle imidlertid få det tøft med én mann mindre på banen. Bare to minutter ut i 2. omgang var Kristoffer Larsen iskald alene med Conny Månsson i Kristiansund-målet da han satte inn sitt (og Branns) andre mål for kvelden.

Skulle fått godkjent den tredje scoring
Og denne gangen skulle Kristiansund få det tøffere med å komme tilbake. Brann fikk styre mye av spillet og spilte seg også frem til flere mer eller mindre gode sjanser.

Det var tydelig at det manglet en mann i hvit drakt ute på gressmatten, og etter hvert som tiden gikk måtte også bortelaget ofre mer fremover i jakten på en utligning, noe som førte til farlige Brann-kontringer.

Like før slutt ble Brann snytt for scoring da Erdin Demir flikket ballen over mållinjen. Ballen var tydelig langt inne i mål, men på utrolig vis fikk ikke dommer Anders Gjermshus det med seg, og resultatet ble stående 2-1.

Slik startet lagene:
Brann: Horwath, Nouri, Grønner, Demidov, Demir, Acosta, Barmen, Haugen, Huseklepp, Pedersen, Larsen.
Kristiansund: Månsson, Coly, D. Ulvestad, Bjerkås, Sivertsen, Rødsand, P. Ulvestad, Gregersen, Stamnestrø, Agdestein, Torske.

Sjekk tabellene på altomfotball.no!