Norskiraker pågrepet for terrorplanlegging i Jordan

– Sikkerhetstjenesten forhindret en terrorplan i siste minutt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En norsk statsborger er tiltalt for terrorplanlegging i Jordan, melder Dagbladet, og siterer den jordanske avisa Al Rai på at mannen har både irakisk og norsk statsborgerskap.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) bekrefter overfor TV 2 at de har kjennskap til den pågrepne som ifølge TV 2s opplysninger er i 40-årene:

– Han har vært siktet for flyktningespionasje i Norge siden april 2015. Vi kan også bekrefte at vi har hatt dialog med jordanske myndigheter om personen, sier kommunikasjonsrådgiver Siv Alsén i PST til TV 2.

Jordanske myndigheter opplyste tidligere mandag at de har avverget et terrorangrep etter pågripelsen av det som omtales som en irakisk mann. TV 2 har vært i kontakt med et familiemedlem, som ikke ønsker å kommentere pågripelsen i Jordan eller anklagene mot mannen.

– Forhindret en terrorplan

Ifølge en ikke navngitt rettskilde som AFP siterer, tilhører mannen den utenlandske fløyen av Irans revolusjonsgarde, Quds-styrken, som kjemper mot IS i Irak.

– Sikkerhetstjenesten forhindret en terrorplan i siste minutt, sier kilden til nyhetsbyrået AFP.

Mannen skal ha vært i besittelse av 45 kilo eksplosiver. Han ble pågrepet i byen Jerash nord i Jordan. Al Rai skriver mandag ettermiddag at sikkerhetsdomstolen har bestemt at det skal være referatforbud fra rettssalen. (TV 2/NTB)