FAR OG SØNN: Stian Kristoffersen holder sønnen sin i armene. Da MS-sykdommen var på sitt verste, slet 28-åringen med å løfte babyen.  FOTO: PRIVAT  / MED TILLATELSE
FAR OG SØNN: Stian Kristoffersen holder sønnen sin i armene. Da MS-sykdommen var på sitt verste, slet 28-åringen med å løfte babyen. FOTO: PRIVAT / MED TILLATELSE

Fotball-Norge gjør alt for at MS-syke Stian (28) skal få behandling 

Truls Are Ratkje auksjonerer bort signerte fotballdrakter slik at kameraten Stian Kristoffersen (28) kan bli frisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stian Kristoffersen (28) har sykdommen MS, og ønsker stamcellebehandling i utlandet. For én uke siden la han ut en bønn om hjelp på Facebook

HJELP: Truls Are Ratkje auksjonerer bort signerte fotballdrakter. Her med en Liverpool-drakt signert av Steven Gerrard.  FOTO: PRIVAT / PRIVAT
HJELP: Truls Are Ratkje auksjonerer bort signerte fotballdrakter. Her med en Liverpool-drakt signert av Steven Gerrard. FOTO: PRIVAT / PRIVAT

Behandlingen han ønsker ved sykehuset i Mexico koster minst 450.000 kroner, og Kristoffersen trenger derfor hjelp for å få råd til behandlingen. 

Fotball-Norge i sving

I tillegg til at folk over hele landet sender bidrag til Stian har kameraten Truls Are Ratkje funnet ytterligere en måte å hjelpe på. 

– Jeg ønsket å gjøre mer enn å sette over et pengebeløp. En kveld slet jeg med å sove, og grublet på hva jeg kunne gjøre. Tidligere på kvelden så jeg fotballspiller Tom Høgli på TV, og kom på ideen om å auksjonere bort noen signerte fotballdrakter til inntekt for Stian, forteller Truls til TV 2. 

Truls og Stian har spilt fotball sammen i Salangen i flere år, og Truls kjenner mange i det norske fotballmiljøet. Han kjenner Høgli fra tidligere, og sendte av gårde en SMS. Det ble starten på et stort engasjement rundt om i fotball-Norge.

KLARE FOR BUD: Signerte drakter fra henholdsvis Liverpool, sprintlandslaget på ski, Viking og landslaget i fotball.  FOTO: FACEBOOK/AUKSJON FOR STIANS KAMP MOT MS
KLARE FOR BUD: Signerte drakter fra henholdsvis Liverpool, sprintlandslaget på ski, Viking og landslaget i fotball. FOTO: FACEBOOK/AUKSJON FOR STIANS KAMP MOT MS

– Jeg spredte ordet og sendte ut flere SMS til de jeg kjenner i fotball-miljøet. På Facebook oppfordret jeg folk til å tipse om kontakter som kunne ordne signerte drakter og andre ting som kunne bli en del av auksjonen, sier Truls. 

Nå har han fått inn 25 signerte drakter fra blant annet ti forskjellige Tippeliga-klubber, signerte landslagsdrakter fra både ski- og alpinlandslaget og Liverpool-drakt signert av Steven Gerrard. 

10.000 for Finnsnes-drakt 

Hittil har auksjonen samlet inn nærmere 30.000 kroner, og engasjementet er enormt. En signert drakt fra lokalklubben Finnsnes gikk for hele 10.000 kroner. 

– Det er helt utrolig! Alt som har skjedd hittil er over all forventning. Ole Martin Årst har alene ordnet fem drakter, og han kjenner verken meg eller Stian personlig. Fotballen har alltid være bindeleddet mellom Stian og meg, og denne saken er beviset på hva som bor i fotball- og lokalmiljøet her, sier Truls. 

Hittil er kun en brøkdel av tingene lagt ut på Facebook-gruppen, hvor auksjonen foregår. Nærmere 20 drakter blir lagt ut de neste dagene. Truls sier han de ikke har satt noe konkret mål for hvor mye de håper å samle inn. 

– Vi er allerede over det vi hadde forventet. Og hver krone over null er mye verdt, sier han. 

Samlet inn 330.000

Stian Kristoffersen (28) forteller TV 2 at han nå har samlet inn hele 330.000 kroner på åtte dager. Og da er ikke pengene fra auksjonen medberegnet. 

– Jeg vet ikke hva jeg skal tenke. Det er helt sykt. At det har gått så fort hadde vi aldri trodd, sier Kristoffersen. 

Han sier det er rørende å se hva Truls og alle de andre rundt ham har fått til. 

– Jeg setter utrolig stor pris på det Truls gjør med auksjonen. Jeg vet ikke hvordan jeg skal takke ham. Jeg får vel kanskje ta ham med til Mexico, ler 28-åringen. 

For MS-syke Stian er det en stor lettelse å vite at han trolig kommer i mål med beløpet han trenger for behandlingen. 

– Nå venter vi bare på en dato i 2016. Det er ganske fantastisk at folk jeg aldri har møtt eller vet hvem jeg er har donert penger til dette, sier han.