USA verdensmestere etter ellevill finale

Ble historiske som eneste nasjon med tre VM-triumfer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fotball VM for kvinner 2015, finale: USA - Japan 5 - 2.

Carli Lloyds hattrick i det første drøye kvarteret hjalp USA til 5-2-seier over tittelforsvarer Japan i søndagens VM-finale i fotball for kvinner.

– Jeg hadde én oppgave, og det var å hjelpe laget å vinne denne kampen. Jeg jobbet alt jeg orket, og alt falt på plass, sa Lloyd like etter kampen.

Ikke siden Diego Maradona i 1986 har en spiller vært så avgjørende for et lags suksess i et VM-sluttspill i fotball. Lloyd gikk Maradona en høy gang ved å spare sitt beste til finalen.

Knusende hevn over Japan

Hun ble kåret til kampens spiller i alle fire kamper i cupspillet. Hun scoret i åttedelsfinalen mot Colombia (2-0), kvartfinalen mot Kina (1-0), og i semifinalen mot Tyskland (2-0) scoret hun det første og la opp til det andre.

YEEES!: Fotballfans i delstaten Michigan feirer VM-triumfen. Foto: David Guralnick / AP
YEEES!: Fotballfans i delstaten Michigan feirer VM-triumfen. Foto: David Guralnick / AP

Før cupspillet i årets VM var hennes siste landslagsmål de to som vendte Ada Hegerbergs ledermål for Norge til amerikansk 2-1-seier i Algarve Cup i mars.

Søndag tok hun en knusende hevn over Japan, fire år etter at hun var en av tre amerikanere som bommet på straffespark da japanerne tok sin første VM-tittel.

To dødballmål i kampens fem første minutter gjorde at søndagens finale aldri ble spennende.

Scoret fra midtbanen

Lauren Holiday hadde allerede rukket å gjøre 3-0, da Lloyd i det 16. minutt scoret turneringens kanskje mest spektakulære mål.

Hun brøt en japansk feilpasning på egen halvdel, og idet hun krysset midtstreken skjøt hun. Keeper Ayumi Kaihori var altfor langt ute. Hun snublet i sitt desperate forsøk på å nå tilbake, fikk så vidt hånden på ballen, men skjøv den bare inn i hjørnet. 

Etter 4-0 reduserte Japan to ganger, men USA scoret enda et før den elleville målfesten var over. Til slutt kunne de amerikanske kvinnene juble for 5-2 seier.

(NTB / TV 2)