Trond Olsen senket Rosenborg

Bodø/Glimt tok tre poeng mot Rosenborg etter en tidlig scoring av Trond Olsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bodø/Glimt - Rosenborg 1-0:

Rosenborg hadde en fin mulighet til å øke luken ned til Stabæk på 2. plass til seks poeng søndag kveld.

Men gjestene klarte ikke å score mål på Bodø/Glimt og utnyttet ikke muligheten til å øke forspranget på tabellen. Hjemmelaget vant 1-0 etter en tidlig scoring av Trond Olsen.

Se sammendraget øverst i saken!

Gir selvtillit

– I dag så gjør vi en god kamp. Vi ligger dypt, tar i mot og er dyktig bakover. Vi er trygge defensivt i dag. De kommer til noen små farlige muligheter, men vi har minst like mange store muligheter og vi burde ha punktert kampen, sa Olsen til TV 2 etter kampslutt.

– Men det holder med 1-0 og seier. Tre poeng er det som betyr noe, fortsatte Olsen.

Seieren betydde at gultrøyene klatret opp på trygg grunn på tabellen.

– Det er viktig. Det gir selvtillit. Vi har tatt to skalper og det er ingen som hadde trodd at vi skulle vinne de to siste kampene. Det gjør vi. Vi har slitt mye i år, men det er to sterke seire og det er seks poeng på de to siste kampene, forklarte Glimt-vingen.

– Dette var årsbeste av Glimt, sa TV 2s kommentator Egil «Drillo» Olsen under kampen.

Burde vært straffe

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var naturlig nok skuffet etter tapet.

– Det skortet på effektiviteten. Vi har ganske mange store målsjanser til å score. Det som skuffer meg mest er de første fem minuttene av kampen. Vi er ikke påskrudd i det hele tatt. Vi lar Glimt få score et mål, sa Rosenborg-treneren.

– Etter det har vi ballen hele tiden, men vi er litt urolig med ballen og unøyaktig. I dag var det litt slurv og litt marginer som gikk i mot oss. Vi klarte ikke å bikke det i vår favør. Da ble vi straffet, fortsatte Ingebrigtsen.

RBK-treneren mener også at laget ble snytt for en straffe da Fredrik Midtsjø ble lagt i bakken i 2. omgang.

– Den er klar. Hadde det vært midt på banen så hadde det vært blåst. Men vi hadde mer enn nok sjanser til å score mål. Alltid er det en eller annen situasjon i kampene. Det er vanskelig for dommeren og det må vi leve med, sa Ingebrigtsen.

Sjokkerte Rosenborg

Hjemmelaget tok ledelsen allerede etter to minutter. Trond Olsen fikk ballen på sekstenmeteren og fyrte av et skudd. Ballen gikk via Hólmar Örn Eyjólfsson, som fintet ut André Hansen og ballen rullet i mål. En sjokkstart!

Åtte minutter senere kunne gjestene ha utlignet. Mikkelsen mottok ballen ved Glimts sekstenmeter. Ballen spilte han til Mike Jensen som avfyrte et skudd. Pavel Londak vartet opp med en fin redning.

Rett før halvtimen spilt fikk Glimt en fin sjanse til å øke ledelsen. Et langt innkast fra høyre ble headet frem og tilbake i Rosenborgs sekstenmeter. Plutselig fikk Fitim Azemi stå rett foran Rosenborgs keeper å heade ballen. Men Hansen leverte en fantastisk redning. En helt vanvittig muligheter for Glimt-spissen.

– Vi får en god start på kampen, men vi blir litt for lav utover i omgangen. Vi må justere litt. Rosenborg er farlige, men vi må komme litt mer opp i presset på dem. Vi skal fortsette å være litt mer aggressive og kontre dem i senk i andre omgang, sa Olsen til TV 2 i pausen.

Glimt brente gigantsjanse

Bodø/Glimt fikk en ny sjanse til å øke ledelsen ti minutter etter pause. Azemi rundlurte Mikael Dorsin på venstresiden og dro seg forbi. Ballen spilte han til Zarek Valentin, men Hansen reddet forsøket til amerikaneren.

Like etterpå ble Tobias Mikkelsen spilt elegant igjennom, men da Londak rotet det til for seg selv maktet ikke Rosenborg-spilleren å få ballen over målstreken.

Etter 69. minutter burde det ha stått 2-0. Azemi ble spilt gjennom av Alexander Sørloth og hadde fri vei mot Rosenborgs mål. Alene med keeper satte han ballen utenfor. En helt vanvittig sjanse for hjemmelaget.

Rosenborg satte inne en sluttspurt, men det holdt ikke for gjestene. Det ble tre poeng til hjemmelaget. På overtid brant Azemi en ny kjempesjanse for vertene.

Slik startet lagene:
Bodø/Glimt: Pavel Londak, Zarek Valentin, Vieux Yakhya Sané, Brede Mathias Moe, Thomas Jacobsen, Papa Alioune Ndiaye, Dominic Chatto, Henrik Furebotn, Alexander Sørloth, Fitim Azemi, Trond Olsen.
Rosenborg: André Hansen, Jonas Svensson, Hólmar Örn Eyjólfsson, Jørgen Skjelvik, Mikael Dorsin, Mike Jensen, Ole Kristian Selnæs, Fredrik Midtsjø, Riku Riski, Alexander Søderlund, Tobias Mikkelsen.