Trenerens tordentale vekket Aalesund

Trond Fredriksen raste på egne spillere i pausen. Det ga resultat.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aalesund - Mjøndalen 4-2

(Se sammendrag i videovinduet øverst)

– Det er en direkte latterlig prestasjon av oss på hjemmebane. Vi løper rundt med hodet langt under armene!, tordnet det fra Aalesund-trener Trond Fredriksen i pausen i oppgjøret mot Tromsø.

Ikke uten grunn. Hjemmelaget lå under 0-2, og hadde nesten ikke skapt noe som helst de første 45 minuttene. 

Gjestene fra Mjøndalen tok ledensen ved Christian Gauseth på klassisk Mjødalen-vis etter et langt innkast, før kaptein Joackim Olsen Solberg doblet ledelsen på en corner. 

– Jeg har sjelden vært så sint og skuffet over det vi viser i første omgang. Det er direkte pinlig!

Og Aalesund-treneren skulle få akkurat det svaret han ønsket seg.

Aalesund scoret fire mål i andre omgang og snudde kampen. Leke James lekte først inn 1-2 ti minutter ut i omgangen, før nigerianeren igjen var frempå i kampens 83. minutt.

Mellom Leke James' to scoringer pådro Mjødalen-spiller Karanveer Grewal seg to kule kort på to minutter og ble utvist. Det siste i en litt merkelig situasjon hvor høyrebacken mislyktes i å skjerme unna Aron Elís Thrándarson og endte opp med å heller rive islendingen ned.

Knappe to minutter før full tid dukket nettopp Thrándarson opp i gjestenes sekstenmeter og satte inn 3-2. Kampen var snudd!

På overtid fastsatte Carl Björk sluttresultatet til 4-2 og hjemmelaget kunne puste lettet ut.

– Det er fotball på sitt beste. Det er svarte natten og så plutselig eksploderer det i lidenskap og løpsvilje. Jeg er ekstremt glad for å stå her med tre poeng nå, gliste Trond Fredriksen etter kampslutt. 

– For meg handler fotball om små øyeblikk og små minner. Denne andre omgangen her går rett inn i minneboken, fortsatte han.

Etter at Tromsø berget 1-1 på overtid borte mot Sandefjord har dermed Aalesund skaffet seg en liten luke ned til lagene på bunnen av tabellen.

Slik startet lagene:

Aalesund: Grytebust – Latifu, Mäntylä, Skagestad, Grétarsson – Bjørndal, Larsen, Martinussen, Thrándarson – Mos, James

Mjøndalen: Forn – Midtgarden, Arneberg, Grewal, Solberg – Olsen, Gauseth, Aasmundsen, Hansen – Kapidzic, Sosseh