HUMØRET SNUDDE: Da Fabian Cancellara leste denne tekstmeldingen. Et døgn seinere kapret han den gule trøyen.
HUMØRET SNUDDE: Da Fabian Cancellara leste denne tekstmeldingen. Et døgn seinere kapret han den gule trøyen.

Denne tekstmeldingen ga Cancellara troen på gul trøye

– Det var nøkkelen som åpnet døren, sier Fabian Cancellara.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Zélande (TV 2): Den andre etappen i Tour de France ble akkurat så dramatisk som de mest optimistiske kunne håpe på. Storfavoritter som Nairo Quintana og Vincenzo Nibali tapte tid i sammendraget i den sterke sidevinden langs Nederlands vestkyst.

Tempovinner Rohan Dennis mistet den gule trøyen til Fabian Cancellara, noe sveitseren kan takke Mark Cavendish for.

Fikk oppmuntrende tekstmelding
Manx-ekspressen ble nemlig bare nummer fire i spurten. Om Cavendish hadde slått Cancellara i spurten hadde britens lagkamerat Tony Martin tatt den gule trøyen.

Cancellara utnyttet situasjonen på best mulig måte. Han lå på hjulet til Peter Sagan, og klarte akkurat å snike seg de nødvendige centimeterne foran Cavendish.

Etter lørdagens tempo var Cancellara svært skuffet. Men en tekstmelding fikk treneren Josu Larrazabal fikk ham på bedre tanker. 

– Da meldingen kom lå jeg på massasjebordet. Det var det beste tidspunktet jeg kunne fått meldingen på, for da hadde jeg tid til å tenke. Jeg var veldig skuffet, men da meldingen fra treneren vår Josu Larrazabal kom leste jeg den kanskje ti ganger. Det er en av de beste teksmeldingene jeg har fått på månedsvis, forklarte Cancellara.

– Meldingen var nøkkelen
Budskapet til Larrazabal var ikke til å misforstå.

– Hei Fabian. Jeg skjønner at du ikke er fornøyd med 3. plassen, men prestasjonen var topp. Det er 11 år siden du vant din første prolog i Tour de France, og det er ti år siden du var på pallen for første gang i VM. Nesten ingen andre i denne sporten har prestert over en like lang periode som deg, skrev han.

På det tidspunktet bestemte Cancellara seg for å gi den gule trøyen et nytt forsøk.

– Meldingen var den nøkkelen jeg trengte for å åpne døren, og i dag åpnet døren. Jeg er tilbake i gult, og det er stort for meg, sa han. 

På dagens etappe til Mur de Huy sykler Cancellara i den gule trøyen for 29. gang i Tour de France.

– I morgen sykler jeg Mur de Huy for første gang, men jeg ser ikke på etappen som Fleche Wallonne, men som Tour de France. Jeg vet hva jeg må gjøre i morgen. Jeg må være i front for å unngå kaoset, sa han etter gårsdagens etappe.