Ny Vålerenga-helt: – Jeg vil bli som Kjartansson

Elías Már Ómarsson (20) scoret to da Vålerenga slo Odd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Odd - Vålerenga 1-2:

Kjetil Rekdal svingte øksen i forkant av Vålerengas møte med Odd og vraket Ruben Kristiansen og Sivert Heltne Nilsen. Spillerne fikk ikke en gang være med i troppen etter innsatsen i hjemmetapet mot Bodø/Glimt forrige helg. Vålerenga-treneren måtte også klare seg uten Daniel Fredheim Holm som skadet seg på trening fredag.

Mot Odd fikk Rekdal uttelling. Vålerenga vant 2-1 etter to scoringer av Elías Már Ómarsson (20). Den siste og avgjørende scoringen var en fantastisk soloprestasjon av det islandske stortalentet. Olivier Occéan scoret vertenes mål.

Se sammendraget fra kampen øverst i saken! 

Ønsker å bli like god som Kjartansson

– Det er helt utrolig. Det er flott å score to mål å få en sjanse til å starte. Jeg er veldig fornøyd med lagets innsats, sa Ómarsson til C More etter kampen.

Den siste scoringen var en fantastisk prestasjon av 20-åringen.

– Jeg kunne ikke gjøre noe annet enn å utfordre ham. Når jeg så keeperen ta et steg til venstre, da var det bare å sette det ved den nærmeste stolpen.

Spissen har scoret en del mål for Vålerengas andre lag denne sesongen. Det gitt ham selvtillit. Han vil ikke sammenligne seg med landsmannen Vidar Õrn Kjartansson, som bøttet inn mål for Vålerenga i fjor.

– Jeg kan ikke si at jeg er det. Han er en fantastisk spiss. Forrige sesong scoret han så mange mål. Men det er en drøm å kunne bli så god som han, fortsatte den islandske spissen.

Bortelaget tok ledelsen 

Vålerenga presset Odd i åpningen av kampen. I det 19. minutt spilte Elías Már Ómarsson ballen til Ghayas Zahid. Vålerenga-vingen driblet seg gjennom Odds forsvar, men dessverre for gjestene gikk avslutningen like utenfor stolpen. En flott mulighet.

Bortelaget fortsatte å male på. Tre minutter senere la Simon Larsen inn fra høyre. Innlegget fikk ikke Odd klarert og ballen endte i bena til Ómarsson. Fra seks meter satte spissen ballen i mål. En fortjent ledelse til gjestene. 

Like før pause fikk Odd to fine muligheter til utligne. Jone Samuelsens innlegg havnet på pannen til Bentley. Headingen gikk rett utenfor stolpen.

Minuttet senere var det Olivier Occéans tur. Odd fikk frispark som gikk rett i muren. Men ballen ble på ny lempet inn i feltet. Der headet en Odd-spiller ballen frem til Occéans. Dessverre for hjemmelaget gikk spissens heading utenfor.

Odd snytt for straffe?

Odd gjorde et bytte etter pause. Mathias Fredriksen kom inn for Fredrik Nordkvelle.

Hjemmelaget fortsatte slik de avsluttet omgangen. Ni minutter ut i omgangen kom uttellingen. Thomas Grøgaards corner ble stanget rett i mål av Occéan. En fantastisk heading og Fredrikson var sjanseløs i Vålerengas mål. Spissens femte scoring på rad.

Innbytter Fredriksen var nær ved å gi hjemmelaget ledelsen fire minutter senere. Odd-spilleren driblet seg gjennom bortelagets forsvar, men avslutningen gikk like til side for mål.

73. minutter ut i kampen skrek Odd på straffe. Simon Larsen ga Occéan en liten skump da spissen hoppet opp for å heade innlegget. Occéan gikk rett i bakken og skrek på straffe. Dommer Tom Harald Hagen hadde full utsikt til situasjonen, men valgte ikke å blåse straffe.

Fem minutter før slutt fastsatte Ómarsson sluttresultatet til 2-1 med en fantastisk soloprestasjon.

Slik startet lagene:
Odd: Sondre Rossbach, Espen Ruud, Steffen Hagen, Lars-Kristian Eriksen, Thomas Grøgaard, Jone Samuelsen, Fredrik Jensen, Fredrik Nordkvelle, Håvard Storbæk, Olivier Occéan, Bentley.
Vålerenga: Otto Fredrikson, Simon Andreas Larsen, Kjetil Wæhler, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Alexander Mathisen, Herman Stengel, Christian Grindheim, Rasmus Lindkvist, Ghayas Zahid, Elías Már Ómarsson.