Kristoff var sjanseløs: – Jeg måtte fikse brillene. Da var det plutselig over

Alexander Kristoff ble offer for sidevinden på søndagens dramatiske Tour de France-etappe. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se vinnerspurten til André Greipel øverst!

Zélande/Bergen (TV 2 Sporten): Alexander Kristoff var det største norske håpet på søndagens paddeflate Tour de France-etappe, men ble satt sjakk matt i den kraftige sidevinden og var sjanseløs da finalen gikk.

Det var derimot ikke André Greipel og tyskeren tok en suveren spurtseier fra gruppen i front.

Peter Sagan ble nummer to, mens Fabian Cancellara tok 3. plassen og overtok dermed den gule ledertrøyen.

Mark Cavendish endte på sin side på en 4. plass og fikk kritikk etter at hans slappe spurt kostet lagkamerat Tony Martin den gule trøyen.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tourmanager nå!

Kristoff: – Surt

Etter målgang var Kristoff naturlig nok skuffet.

– Jeg satt egentlig foran, men så veltet det fem, seks folk rundt meg. Da ble det en luke og vi klarte aldri å tette den igjen. Det ble gitt full gass og da var vi plutselig i gruppe to. Jeg var litt bakpå der, men jeg visste ikke at det var så mange rundkjøringer der og det var sykt glatt, sier Kristoff til TV 2.

Og forteller videre:

– Jeg måtte fikse brillene litt for å se bedre. Da var det noen som skled og da var det plutselig over. Det var litt uoppmerksomhet, men det var så lenge til mål at jeg ikke trodde det skulle bli avgjørende. Men det ble det til slutt likevel. 

– Jeg er skuffet nå. Jeg hadde forventet å være med inn og følte meg også sterk, sier Kristoff.

Bursdagsbarnet (Kristoff fyller 28 år søndag) synes de vanskelige forholdene var tøffe å takle.

– Det var glatt og sleipt og vanskelig teknisk. Det regna også godt, så jeg måtte rense brillene i hele dag for å se noe i det hele tatt. Det var litt masete, forteller han.

Sidevindsdramatikken begynte med vel 50 kilometer igjen, da både Kristoff og Edvald Boasson Hagen havnet bakpå da feltet begynte å splitte seg. 

– Var vanskelig å kjøre inn

Også sammenlagtkandidater som Nairo Quintana og fjorårsvinner Vincenzo Nibali havnet bakpå og tapte verdifull tid i sammendraget.

Splittgruppen forsøkte lenge å hente inn forspranget til tetgruppen, og var en periode innenfor rekkevidde med 50 sekunder. Men Kristoff & Co. maktet ikke å hente inn noe mer, og mot slutten økte avstanden til nesten 01.30.

– Det var ikke noe bra arbeid (fra oss). Jeg håpet at vi skulle klare det, men det var en stor gruppe foran med mange sterke ryttere. Da er det vanskelig å kjøre inn, sier Kristoff. 

Boasson Hagen: – Ingen god dag

Boasson Hagen var også en skuffet mann etter målgang. Opplendingen ble rammet av en rekke krasj og uhell som skjedde i den kaotiske avslutningen.

– Jeg havnet bakpå da det sprakk opp. Da vi var på vei opp var det noen som krasjet igjen, og jeg havnet bak der igjen. Det var ingen god dag, men kroppen føltes bedre enn i går, sier Boasson Hagen til TV 2.

Nå ser han frem til mandagens etappe, der den sindige rudsbygdingen øyner en mulighet for seier.

– Det var vanskelig å spare krefter i dag, men jeg har ikke slitt meg ut og skal være klar for i morgen. Det er en bratt avslutning som kan bli tøff, men vi får se, sier Boasson Hagen.