Andreas Mikkelsen var sulten på å ta sin første VM-seier, men måtte til slutt innse at det ble for vanskelig. Foto: Bildagentur Kräling / NTB scanpix
Andreas Mikkelsen var sulten på å ta sin første VM-seier, men måtte til slutt innse at det ble for vanskelig. Foto: Bildagentur Kräling / NTB scanpix

Rally-Mikkelsen på andreplass i Polen

Avstanden opp til Sébastien Ogier ble for stor til at Andreas Mikkelsen fikk ta sin første VM-seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene fra Rally Polen 00.30 på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo. 

Sébastien Ogier vant power stage, VM-rundens siste etappe. Franskmannen vant dermed også hele Rally Polen og sikret seg maksimale 28 poeng videre i VM-sammendraget. 

Andreas Mikkelsen fikk tredje beste tid på power stage. Sammenlagt tok han andreplass, 11,9 sekunder bak Ogier. Mikkelsen er nå på andreplass også i VM-sammendraget

Cato Menkerud, TV 2s ekspertkommentator, er imponert over Mikkelsen og spår en kommende verdensmester om kort tid.

– Jeg synes Andreas leverer fantastisk bra. Han er et verdensmester-gen i seg. Om ikke det blir i år, så neste år. Vår neste verdensmester i rally heter Andreas Mikkelsen, sier Menkerud.

Frem til dette resultatet har det vært en jevn kamp mellom Mikkelsen og Ogier. Etter lørdagens fartsprøver, skilte det bare 5,6 sekunder. Dette er små marginer i rally-sammenheng, og nordmannen så ikke bortifra at han kunne ta det igjen.

– Om det skal gå, må jeg la hjernen ligge igjen hjemme. Men jeg kommer til å prøve, sa Mikkelsen til TV 2.

Under nest siste fartsprøve søndag morgen, vant Ogier 2,5 sekunder foran Mikkelsen. Avstanden mellom dem økte dermed til 8,1 sekunder sammenlagt.

– Vi vil prøve å vinne, men ikke for en hver pris. Om ikke Seb gjør en feil, tror jeg det blir vanskelig, sa Mikkelsen til WRC søndag morgen.

Cato
Menkerud, TV 2s ekspertkommentator, tror Mikkelsen blir verdensmester om kort
tid. Her
jubler han sammen med Henning Solberg (t.h.) over tredjeplassen i Rally Japan
2007a. Foto: Tony Welam / SCANPIX
Cato Menkerud, TV 2s ekspertkommentator, tror Mikkelsen blir verdensmester om kort tid. Her jubler han sammen med Henning Solberg (t.h.) over tredjeplassen i Rally Japan 2007a. Foto: Tony Welam / SCANPIX

Skuffet Østberg på niendeplass

Mads Østberg (27) har brukt tid på å venne seg til farten og endte på niendeplass sammenlagt, to minutter og elleve sekunder bak Ogier. I VM-sammendraget har han falt ned til tredjeplass.

Nordmannen har ikke vært fornøyd med helgen.

Mads Østberg har nå falt ned på tredjeplass i VM-sammendraget. Her under Rally Finland 2013. (AP Photo / LEHTIKUVA / Mikko Stig)
Mads Østberg har nå falt ned på tredjeplass i VM-sammendraget. Her under Rally Finland 2013. (AP Photo / LEHTIKUVA / Mikko Stig)

– Det har vært en kamp, men noen av tidene har vært gode. Det er godt det er ferie nå, så vi kan begynne på nytt i Finland, sa Østberg like etter mål.

Menkerud er ikke fornøyd med resultatet til 27-åringen.

– Jeg er litt skuffa. Han var virkelig en av de jeg trodde kunne være med å kjempe i toppen. Vi får håpe at det bare var en dårlig weekend og ikke en start på noe dårlig selvtillit på rallyløpene fremover, sier Menkerud.

Menkerud tror likevel at Østberg kommer sterkere tilbake i neste VM-runde.

– Jeg har stor tro på ham i Finland. Han kjørte fort nå i siste etappe og har kjørt mye i Finland før. Vi får håpe han får testa bilen mye mer før den VM-runden, sier Menkerud.

Ott Tanak på tredjeplass

Etter en uhyre jevn kamp gjennom hele helga, var det bare 1,1 sekunder som skilte Ott Tanak (27) og Jari-Matti Latvala (30) før siste etappe. Her ga Tanak virkelig gass og sikret seg etappens andre beste tid og to power stage-poeng, bare slått av Ogier med 0,1 sekunder.

Estlenderen tok dermed tredjeplass sammenlagt i Rally Polen og tar med seg 13 poeng videre i VM-sammendraget.

Finske Jari-Matti Latvala endte med å treffe et tre i kampen om siste pallplass mot Ott Tanak. AFP PHOTO / JANEK SKARZYNSKI
Finske Jari-Matti Latvala endte med å treffe et tre i kampen om siste pallplass mot Ott Tanak. AFP PHOTO / JANEK SKARZYNSKI

På samme etappe ga Latvala alt, kanskje litt for mye. Finnen fikk nemlig et uheldig møte med et tre.

– Det skjedde i skogen: Jeg kom for fort inn i en venstresving og traff et tre. Vi er ikke helt sikker på om vi klarer å fullføre, for vi har mistet radiatoren. Men vi vil prøve, sier Latvala like etter mål.

Med dette risikerer han å miste mye mer enn en pallplass. Latvala står foreløpig oppført med ti VM-poeng fra Rally Polen. Men om han ikke klarer å komme seg til service, må han reise tomhendt hjem.

WRC-sesongen videre:

30. juli - 2. august: Neste Oil Rally Finland
20. - 23. august: ADAC Rallye Deutschland
10. - 13. september: Coates Hire Rally Australia
1. - 4. oktober: Rallye de France
22. - 25. oktober: RallyRACC - Rally de España
12. - 15. november: Wales Rally GB