Denne rundkjkøringen har virkelig skapt debatt i Bodø, det er kanskje ikke så vanskelig å skjønne hvorfor. Foto: Finn Erik Rostad, Statens vegvesen/an.no/Amedia.
Denne rundkjkøringen har virkelig skapt debatt i Bodø, det er kanskje ikke så vanskelig å skjønne hvorfor. Foto: Finn Erik Rostad, Statens vegvesen/an.no/Amedia.

Se nøye på bildet – skjønner du hvordan du skal kjøre?

Har gitt nestenulykker på løpende bånd.

Denne rundkjøringen i Bodø har skapt flere trafikale utfordringer, modifikasjoner skal gjøre situasjonen bedre.

- Planen er at  lyskrysset skal være tilbake igjen ved skolestart. Vi har veldig mye arbeid som skal gjøres på kort tid, sier Odd Inge Bardal, prosjektleder bypakke Bodø.

De siste dagene har den midlertidige rundkjøringen ført til flere trafikkuhell og nestenulykker på løpende bånd.

Vanskelig å forstå

– Folk kjører inn feil side av rundkjøringen. Det er kaos. Selv politiet som var på stedet bare ristet på hodet, sa et øyenvitne til gårsdagens uhell til an.no

Bardal sier de har tatt til etterretning at det har vært vanskelig for bilistene å forstå hvordan de skal kjøre i rundkjøringen og derfor gjort modifikasjonene.

Endret etter tilbakemeldinger

– Det er jo ei midlertidig rundkjøring, så den har ikke den samme utformingen og størrelsen som en vanlig rundkjøring, men det er skiltet som det skal, sier Bardal.

Ifølge prosjektlederen er det mange bilister som ikke tar hensyn til at de kommer inn i et område hvor det er anleggsarbeid.

– Jeg oppfordrer bilistene til å ta det med ro, se på skiltene, demp hastigheten og vis hensyn til andre bilister, sier Bardal og legger til:

– Vi har gjort noen endringer i ettertid. I går ettermiddag la vi inn en sjikane for å dempe hastigheten til de som kommer inn i rundkjøringen.

Dette mener leserne til Avisa Nordland:

«Det e nu vell ikke no hemmelighet at bodø folk ikke kan kjør i rundkjøringe..de kunne like gjerna satt en kopp i midten som folk må rundt!!»

«Folkens! Det e ikke så forbanna vanskelig! Skjerpings! Om ikke anna, så har de Veien til Førerkortet på ARK!!!!»

«Egentlig helt utrolig. Noen må revurdere om de burde ha lappen eller ikke.»

«Ka e problemet egentlig?#1: Skal du rett fram? - Ligg til høyre #2: Skal du til høyre? - Ligg til høyre #3: Skal du rundt? - Ligg til venstre #4: Skal du til venstre? - Ligg til venstre»

«30 sone + fartsdumper før og etter så blir det nok bedre. Kjørte der i dag og skjønner godt at den fungerer dårlig, man kan komme inn i 60 km uten problemer»

– Blir bedre

– Rundkjøringen skal være her i en periode når det er mindre trafikk. Vi har lagt ned mye ressurser i å få lagt dette arbeidet til nettopp denne perioden, sier Odd Inge Bardal.

Om et par måneder vil lyskrysset være tilbake igjen og til høsten blir en ny gang og sykkelvei som går i en undergang under krysset åpnet.

– Husk at dette blir veldig bra når det blir ferdig. Vi klarer ikke å gjennomføre dette uten at det blir noen ulemper underveis, avslutter Bardal.

Du kan lese mer om bil og trafikk på an.no - her:

Det luktet sprit av vogntoget – og det var ikke tilfeldig!