Ja til vest – nei til styrepils

Et stort flertall støtter flytevestpåbudet, viser en ny undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En rask sjekk på Oslofjorden viser at de aller fleste følger vestpåbudet. De støtter også reglene om at alle skal ha vest på i båter mindre enn åtte meter.

– Jeg synes det er ok. Hvis du detter uti, så er det litt for seint å ta den på seg. Det blir som en sikkerhetssele i bil. Om noen år tenker ikke folk over det, tror jeg, sier båteier Jan Eldholm Andersen.

Åtte av ti positive

En meningsmåling som forsikringsselskapet KLP har foretatt, viser at et stort flertall støtter påbudet. Hele 79 prosent er positive. Også blant båteierne selv er det stort flertall.

– Jeg tror nok de ser konsekvensen av det som kan skje hvis man faller over bord, sier Robin Wulff-Nilsen, avdelingsleder i KLP.

STØTTER VEST-PÅBUD: Nesten åtte av ti synes det er greit å bruke redningsvest, viser undersøkelsen fra KLP. FOTO: GRAFIKK / TV 2
STØTTER VEST-PÅBUD: Nesten åtte av ti synes det er greit å bruke redningsvest, viser undersøkelsen fra KLP. FOTO: GRAFIKK / TV 2

Vil droppe styrepilsen

Folk i Norge vil også ha senket promillegrensen. I dag kan du ha 0,8 i promille, men folk vil senke grensen til 0,2, som er grensen ved bilkjøring. 74 prosent av de spurte i målingen synes dette er et godt tiltak.

– Får man en lavere promillegrense, vil antall skader gå ned. Og når det først skjer en skade, vil man få et mindre uheldig utfall, sier Wulff-Nilsen.