SØK: Politi og redningsmannskap søkte etter personen som ble observert i Nidelva søndag morgen.  FOTO: FREDRIK LIEN / TIPS@TV2.NO
SØK: Politi og redningsmannskap søkte etter personen som ble observert i Nidelva søndag morgen. FOTO: FREDRIK LIEN / TIPS@TV2.NO

Mann druknet i Nidelva

En laksefisker oppdaget en livløs person som fløt i Nidelva søndag morgen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Politiet sier det er ingenting som tyder på at det har skjedd noe kriminelt i saken. De leter ikke lenger etter flere personer i elven.

Politiet rykket i morgentimene søndag ut til Kroppanbrua etter at en laksefisker meldte at han så en person i Nidelva i Trondheim. Også dykkere og et Sea King-redningshelikopter ble satt inn i søket. 

– Trolig utenlandsk 

Mannen som ble funnet død er 175-180 cm høy, har mørkt, krøllet hår og var kledd i lys, langermet skjorte og mørk blå dongeribukse. Politiet etterlyser personer som kan ha opplysninger i saken.

– Vi har visse ledetråder å gå etter, og det er trolig snakk om en utenlandsk borger. Videre skal vi prøve å få en endelig bekreftelse på identiteten til mannen, sier Bård Jacobsen, krimvaktleder ved Trondheim sentrum politistasjon.

Ifølge Jacobsen har politiet fått få eller ingen tips fra publikum søndag ettermiddag.

Fant personen under vann 

Klokken 07.29 meldte politiet at de har gjort funn av en person i elva. Det var dykkere som fant mannen under vann. 

– Personen ble plukket opp øst for Sluppen bru. Helse har tatt over og personen er sendt til St.Olavs hospital, sier operasjonsleder Ann Kristin Øie ved Sør-Trøndelag politidistrikt til TV 2.

Rett før klokken 08.30 melder politiet at mannen er bekreftet omkommet. 

Stengte bru under søket

Kroppanbrua ligger på E6 sør for Trondheim sentrum og er hovedferdselsåren inn og ut av byen. Sluppen bru er langt mindre og ligger ca hundre meter fra Kroppanbrua. 

Det er lite bebyggelse i området.

Sluppen bru var stengt trafikk mens søket pågikk, men er nå åpnet igjen. 

Søkte utover formiddagen

Politiet og brannvesenet fortsatte å søke i og langs elven utover dagen. De fryktet at flere personer hadde havnet i elven, men søndag ettermiddag avsluttet mannskapene personsøkene.

– Vi har kommet frem til at det er ikke er flere personer som er involvert, sier krimvaktleder Jacobsen.

FUNNSTEDET: Personen ble først observert ved Kroppanbrua markert som E6 på bildet. Redningsmannskap hentet vedkommende opp ved Sluppen bru.  FOTO: STATENS VEGVESEN / TIPS@TV2.NO
FUNNSTEDET: Personen ble først observert ved Kroppanbrua markert som E6 på bildet. Redningsmannskap hentet vedkommende opp ved Sluppen bru. FOTO: STATENS VEGVESEN / TIPS@TV2.NO

Politiet etterforsker nå saken for å finne ut hva som har skjedd forut for at mannen ble funnet flytende i elva.