KRASS: Presidentkandidat Hillary Clinton med harde ord i en tale i New Hampshire lørdag. Foto: Darren McCollester/Getty Images/AFP
KRASS: Presidentkandidat Hillary Clinton med harde ord i en tale i New Hampshire lørdag. Foto: Darren McCollester/Getty Images/AFP

Hillary Clinton til verbalt angrep mot Iran og Kina

Hillary Clinton spilte tungt på sin utenrikspolitiske erfaring da hun talte til velgere i New Hampshire lørdag. Kina, Iran og Vladimir Putin var blant dem som fikk unngjelde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kina står bak hackerangrep mot den amerikanske regjeringen, Iran destabiliserer hele Midtøsten, og Russlands president Putin er en skummel mann, var blant innholdet i Clintons krafttale.

Den tidligere førstedamen er favoritt til å bli demokratenes kandidat til presidentvalget i 2016. I sin tid som utenriksminister fra 2009 til 2013 rakk hun å besøke over 100 land.

Clintons ordbruk om kineserne var betydelig krassere enn den som brukes av president Barack Obamas demokratiske regjering.

Hun uttalte hun ønsker å se et mer fredelig Kina, men advarte:

– Vi må være årvåkne, det kinesiske militæret vokser svært hurtig. De bygger nye militære anlegg som igjen truer land vi har gode forbindelser til, som for eksempel Filippinene,

– Samtidig forsøker de å hacke seg inn i alt som ikke beveger seg i USA. De stjeler forretningshemmeligheter fra forsvarsleverandører og store mengder informasjon fra regjeringen i håp om å skaffe seg en fordel, sa Clinton. (©NTB)