REKORDGUTT: Jakob Ingebrigtsen løper 1500 meter for menn i den nasjonale konkurransen før Bislett Games. 
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
REKORDGUTT: Jakob Ingebrigtsen løper 1500 meter for menn i den nasjonale konkurransen før Bislett Games. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Jakob Ingebrigtsen (14) forbedret egen verdensrekord

Mens storebror Henrik kvalifiserte seg for VM i Beijing.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jakob Ingebrigtsen (14) gjorde seg bemerket da han løp inn til aldersrekord for 15-åringer på 1500 meter under et stevne på Jessheim tidligere i sommer.

Lørdag gjentok 14-åringen bedriften da han stilte til start i seniorklassen under Värdensungdomsspelen i Gøteborg.

Der løp han inn til tredjeplass med tiden 3.49,71, og forbedret dermed sin forrige rekord med nesten ett sekund.

14-åringen har tilbragt den siste tiden sammen med storebror Henrik på høydeopphold i St. Moritz, noe som har gitt gode resultater.

- Jakob har ligget i St. Moritz sammen med Henrik, og fulgt samme treningsprogrammet. At begge løper så godt gjør meg enda tryggere på at vi har gjort ting riktig. Treningen er i alle fall ikke feil, sier pappa og trener, Gjert Ingebrigtsen til TV 2.

I morgen stiller unggutten til start i 800 meter. Der ser ikke Jakob Ingebrigtsen bort fra at nye barrierer kan brytes.

– Slik formen er nå, ser jeg ikke bort fra at jeg kan sette en ny verdensrekord for 14-åringer også på den distansen, sier han til Aftenposten.

Det ble en god dag for familien Ingebrigtsen.

En friskmeldt Henrik Ingebrigtsen løp inn til 3.32,85 under Diamond League-stevnet i Paris og kvalifiserte seg med det til VM i Beijing.

Ingebrigtsen ble nummer elleve i det kruttsterke feltet, men løp raskere enn på samme tid i fjor.

- Både jeg og Henrik er enormt lettet. Dette var bekreftelsen på at behandlingen han har fått virker. Han fikk puste, og med luft viste han at treningsarbeidet vi har gjort er bra nok, sier pappa Ingebrigtsen til TV 2.

Mellomste bror Filip (22) er også skadefri, og reiser til U23-EM tirsdag. Og pappa Gjert er optimist på at også han skal greie VM-kravet på 3.36,20.

- Filip kommer sterkere og sterkere. Hvis framgangen fortsetter etter skaden, så føler jeg meg sikker på at han skal kunne greie VM-kravet, og blir med Henrik til Kina, sier pappa Gjert.