BLE FOR IVRIG: Chris Froome svidde av for mye krutt i starten av åpningstempoen. Det fikk han svi for seinere. FOTO: CHRISTOPHE ENA /
BLE FOR IVRIG: Chris Froome svidde av for mye krutt i starten av åpningstempoen. Det fikk han svi for seinere. FOTO: CHRISTOPHE ENA /

Froome: – Hadde håpet på en bedre start 

Thibaut Pinot imponerte kanskje aller mest av sammenlagtrytterne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utrecht (TV 2): Tom Dumoulin og Tony Martin var nevnt som to av de største favorittene før åpningstempoen i Tour de France, men i stedet klinket overraskelsesmannen Rohan Dennis til med tidenes raskeste Tour-tempo.

Mens Dennis startet relativt tidlig, kom de store kanonene mot slutten av etappen. Men hverken Chris Froome eller Alberto Contador imponerte nevneverdig.

Nibali best av de fire store
Froome havnet hele 50 sekunder bak Dennis, mens Contador måtte se seg slått med nesten et minutt. Da gikk det bedre for Vincenzo Nibali. Italieneren havnet sekundet bak Tejay van Garderen og endte på 22. plass.

Froome var mellomfornøyd med tempoen etter målgang.

– Det var tøft der ute. Vi sammenlagtryttere ligger ganske likt, men jeg hadde håpet på en litt bedre start, innrømmer Froome.

– Åpnet litt hardt
Sportsdirektør Kurt Asle Arvesen gir Froome stempelet godkjent.

– Han tok noen sekunder på Contador og tapte til Nibali. Men det er små sekunder som skiller. Det blir nok mer som skiller når vi kommer til Paris, sier Arvesen. 

Han mener Froome ville for mye i begynnelsen av den 13,8-kilometer lange tempoetappen.

– Han åpnet litt hardt, og så ble det litt mer stakkato mot slutten. Men Froome er frisk og rask. Han kom helskinnet gjennom tempoen. Det var litt tekniske svinger og armer og bein ute i løypen, sier Arvesen. 

God dag for Quintana og Pinot
Nairo Quintanas oppgave før tempoen var å begrense tapet til Nibali, Froome og Contador. Colombianeren gjorde sine saker svært bra, og havnet bare 11 sekunder bak Froome, som regnes som en mye bedre temporytter.

Også Thibaut Pinot kjørte en solid tempo. Fjellgeiten slo alle de antatt sterkeste sammenlagtrytterne, noe som også overrasket ham selv.

– Men det nytter ikke å ta av etter dette. Jeg tok tid på de andre Tour-favorittene, og det er selvfølgelig bedre å vinne tid enn å tape tid. Men jeg tar ikke av, sier FDJ-rytteren.